Kaymakam başörtülü öğretmeni görünce...

Kaymakam başörtülü öğretmeni görünce...

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gölge düştü.

Tekirdağ ’ın Malkara İlçesi’ndeki törenlerde Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerle birlikte ödül almak için sahaya çıkan türbanlı öğretmen Safiye Erdoğan, Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu tarafından fotoğraf karesinde alınmadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ödül töreninde türban krizi yaşandı. Malkara’daki törenler sabah saatlerinde Hükümet konağı önünde çelenklerin sunumunu ile başladı. Daha sonra 14 Kasım Şehir Stadında devam etti. Geçen hafta Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘Bu Benim Eserim’ Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nda Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘kay prit’ isimli projeyle bölge sergisinde 263 eserden ilk 20 eser arasında yer aldı.

KAYMAKAMIN YANINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Projeyi hazırlayan Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hilal Kay ve Özge Eylem Demir ile Fen Bilgisi ve danışman öğretmen Safiye Erdoğan, Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu tarafından ödüle layık görüldü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ödül töreninde isimleri okunarak ödüllerini almaları için davet edilen 2 öğrenci ve danışman öğretmen sahaya çıktı. O sırada kürsüye başında türbanla çıkan öğretmen Safiye Erdoğan’ı gören Kaymakam Kadiroğlu proje nedeniyle ödüllendirdiği öğretmeni yanına istemedi. Öğrenciler Kaymakam Kadiroğlu’ndan ödüllerini alıp, fotoğraf çektirirken, türbanlı olduğu için uzaklaştırılan öğretmen Erdoğan fotoğraf karesinde yer almadı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.