Kaymakamdan dev bayraklı yanıt

Kaymakamdan dev bayraklı yanıt

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ne PKK'nın düzenlediği ve 10 askerin şehit olduğu saldırının ardından hedef alınan kaymakamlık konutunun balkonuna dev Türk bayrağı asıldı

Saldırıda hasar gören binalarda hasar tespit çalışmaları sürerken, onarım çalışmaları da devam ediyor.

PKK'lılar geçen Pazar gecesi Beytüşşebap'ta Kato Dağı'ndaki üs bölgeler ile ilçe merkezindeki başta kaymakamlık, kaymakamlık konutu ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenledi. Saldırıda 10 asker şehit olurken, ilçe merkezinde kamu binaları ile vatandaşlara ait evler hasar gördü. Hedef alınan yerlerden biri olan kaymakamlık konutunun kilitli olan dış kapısı polisin zırhlı aracı ile kırılıp Kaymakam İhsan Selim Baydaş, eşi ve çocuğuyla birlikte konuttan alınıp güvenli bir bölgeye götürülmüştü.

Saldırının ardından Kaymakam İhsan Selim Baydaş'ın konutunun hasar gören dış kapısı onarılıp, balkonuna da dev bir Türk bayrağı asıldı.



HASARLAR TESPİT EDİLİYOR

Beytüşşebap'ta Şırnak Valiliği'nin oluşturduğu hasar tespit komisyonu üyeleri de çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon üyeleri hasar gören yerlerde inceleme yaparak tespit tutanağı tutuyor. Çalışmaların iki süreceği belirtilirken, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, olayda hasar gören vatandaşların zararlarının karşılanacağını söylemişti.

Bu arada bir yandan tespit çalışmalarının sürdüğü ilçede, diğer yanda da hasarlı yerlerin onarım çalışmaları da devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.