Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Aladağlar Milli Parkı'ndaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Aladağlar Milli Parkı'ndaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Aladağlar Milli Parkı'ndaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.Büyükşehir...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Aladağlar Milli Parkı'ndaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile orman yangınının çıktığı Yahyalı ilçesi Ulupınar bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan ve yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince toplam 10 araç ve 39 personel ile yangına müdahale ettikleri aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Dün saat 11.00 itibarıyla başladığı tahmin edilen, muhtemelen buraya gelen piknikçi kardeşlerimizin bir ihmali sonrasında atılmış bir sigara izmariti ile böyle bir olayın zuhur etmiş olacağı ifade ediliyor. Net bilgiler yok ama bir sabotajdan bahsedilmiyor çok şükür. O manada içimiz rahat. O saatten itibaren Ulupınar’ımızın kıymetli muhtarının ve vefalı, fedakar insanlarının gayretleri ve çabasıyla yangının büyümemesi yönünde irade gösteriliyor. Daha sonraki süreçte Orman Bölge Müdürlüğümüz, Milli Parklar Müdürlüğümüz ve hemen yanı başında Develi ve Yahyalı’daki Kayseri Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri, daha sonra merkezden gelen desteklerle birlikte söndürülmeye çalışılıyor."

Vali, bölge müdürleri, kaymakamlar ve belediye başkanları ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve bölgeyi takip ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gecenin 3’ünde, sabahın 5'inde olayları takip ettik. Daha sonra yerinde görelim yaklaşımında bulunduk. Rüzgarın olması dezavantaj, zaten sıkıntı otların yanmasından ibaret, zaman zaman da ağaçlara sirayet eden boyut var. İtfaiyemizin su destekleriyle gerekli çalışmalar yapılıyor, insanların gayretleri üst düzeyde fakat sarp bir arazi olması, inmenin çıkmanın kolay olmaması, araçların çıkmakta oldukça zorlanması şartları zorlaştırıyor. Buna rağmen üzerlerine düşeni yapma gayretinde olan fedakar ekiplere ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Güney noktasında Kapuzbaşı bölgesinde yangının söndürüldüğünü, batı tarafına doğru bir miktar daha alevlerin devam ettiğini gözlemlediklerini aktaran Büyükkılıç, "Sarp bölgeler olduğu için erişmekte zorlanılıyor. Temennimiz daha fazla ilerlemeden sönmesidir. Kardeşlerimiz dün saat 11.00'den bu saate kadar fedakar ve uykusuz şekilde çalışmaları sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.