Kayseri'de Emniyet Müdürlüğünde patlama

Kayseri'de Emniyet Müdürlüğünde patlama

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde çok şiddetli patlama meydana geldi. 1 polis memurunun şehit olduğu olayda Çok sayıda yaralı var.

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girmek isteyen saldırgan otomobili binaya sürmek isteyince güvenlik güçleri ateş açtı.

Olay sonrası saldırgan etsiz hale getirildi. Ancak otomobilde bulunan bombanın patladığı belirtildi.
 
Kahramanmaraş il sınırları içerisinde polis kontrolünden kaçtığı öğrenilen 2 terörist içinde bulunduğu aracı, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldiğinde patlattı.
 
Patlama sonrası isminin Ahmet olduğu öğrenilen bir polis memuru olay yerinde şehit oldu, patlamada 11 kişi de yaralandı.
 
Yaralı polis ambulans uçakla Kayseri'ye götürüldü.

İDRİS NAİM ŞAHİN: 1 şehit, 11 yaralı!
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada 1 polisin şehit olduğunu, 1 polisin ağır yaralandığını, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 10 civarında kişinin hafif yaralandığını söyledi.
 
Şahin, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinin ardından basın mensuplarının Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Sabah 09.45 sıralarında Pınarbaşı ilçesinde ''canlı bomba'' eyleminin gerçekleştirildiğini belirten Şahin, ''Bir polis memurumuzu şehit verdik, bir polis memurumuz ağır yaralı. Ayrıca polis çocuklarının da arasında olduğu 10 civarında insanımız hafif yaralanmıştır'' dedi.
 
Bakan Şahin, şöyle devam etti:
 
''Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır.''
 
Bakan Şahin, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.