KAYSERİ'DE TOMTAŞ YATIRIM ÇATISI ALTINDA UÇAK FABRİKASI KURULUM İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

KAYSERİ'DE TOMTAŞ YATIRIM ÇATISI ALTINDA UÇAK FABRİKASI KURULUM İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

MÜSİAD Kayseri, Türk Havacılık Uzay Sanayi, ASFAT, TOMTAŞ Yatırım ve Erciyes Teknopark güç birliği ve ortak yatırımıyla kurulacak TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji Anonim Şirketi imza töreni Kayseri’de gerçekleşti.

MÜSİAD Kayseri, Türk Havacılık Uzay Sanayi, ASFAT, TOMTAŞ Yatırım ve Erciyes Teknopark güç birliği ve ortak yatırımıyla kurulacak TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji Anonim Şirketi imza töreni Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın teşrifleriyle Kayseri’de gerçekleşti.


T.C. Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın yüksek vizyonları, devletimizin desteğive paydaş kurumların gönül ve iş birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kayseri’de kurulan ilk uçak fabrikasının misyonu yeniden hayat buluyor. TOMTAŞ Yatırım çatısı altında havacılık ve savunma sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu ve üretim süreçlerinin yürütüleceği fabrikanın ortak girişim imza törenine Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, milletvekilleri, il protokolü ve MÜSİAD Kayseri üyeleri katılım sağladı.

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Akar; ‘Ülkemiz ve Kayserimizin yüz akı olacak bu yatırım, Kayseri’nin tarihinden gelen tecrübeyle, savunma ve havacılık sanayisinde faaliyetlerini sürdürecek, yerli ve millî savunma sanayi hedeflerimize ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır’ dedi.

Dünyada yaşanan gelişmelerin olumlu yada olumsuz ülkemizi de etkileyeceğini belirten Akar, müreffeh medeniyet seviyesine ulaşmamız ve iç güvenliğimiz için havacılık ve savunma sanayisinde başarıyla sürdürülen projelerden ve gelişmelerden bahsetti.

TOMTAŞ Yatırım şirketinin paydaşı ve aynı zamanda MÜSİAD Kayseri Başkanılığını yapan Sayın Ferhat Akmermer ise ‘Dünya’nın konuştuğu teknolojileri yerli imkânlarla geliştiren ülkemiz, savunma sanayisine yönelik yeni nesil teknolojilerle dünyaya örnek teşkil edecek çalışmalara imza atacaktır’ diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.