Kayseri'nin lokomotifi olacak proje

Kayseri'nin lokomotifi olacak proje

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 10 ana başlıkta ele aldıkları Kayseri'nin lokomotif projesini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 10 ana başlıkta ele aldıkları Kayseri'yi geleceğe taşıyacak yatırım konuları arasında en büyük desteği Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'nin aldığını, bu projenin Kayseri'nin gelişimi bakımından lokomotif proje olduğunu söyledi.

Başkan Mehmet Özhaseki, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığınca düzenlenen, "Türkiye'de Kış ve Dağ Sporları" konulu panele katıldı.

Konuşmasında, Kayseri'nin onca turistik değerine rağmen turizmden yeterince nasibini almamış bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Kayseri eskiden beri ticaret ve sanayi şehri olarak bilinir. Yüzyıllardır süre gelen bu süreç halen de devam ediyor. Bunun yanına şimdilerde yeni unvanlar katmanın, şehrimizi geleceğe taşıyacak dev yatırımlar ortaya koymanın gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl uzun çalışmalar sonucunda on ayrı başlıkta yatırım alanları belirledik. Kayseri'yi geliştirecek, etrafındaki şehirlerin arasında 'lider şehir' yapacak bu yatırım konularını Kayseri kamuoyu ile paylaştık. Eğitimden spora, ticaretten turizme kadar 10 başlık altında ele aldığımız konuların arasında belki de en çok destek gören, bir an önce hayata geçirilmesi konusunda hemfikir olunan konu turizm ve onunu lokomotifi olan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi idi. Kayseri, gelen turist sayısı en az olan illerimizden birisi. Havaalanına inen turistler otobüsle Kapadokya'ya gidiyor, orada geziyor, eğleniyor ve tekrar Kayseri'ye gelerek uçağa binip gidiyor. Kayseri'ye hiçbir şey bırakmıyor. Oysa Erciyes başta olmak üzere çok sayıda turistik değerimiz var. Kapadokya belki idari bakımdan Kayseri'ye bağlı değil ama yarım saatlik mesafede. Bunun yanı sıra onlarca medeniyete ait yüzlerce tarihi eser var Kayseri'de. Biz bunların açığa çıkartılması yönünde çok büyük çalışmalar yaptık. Erciyes-Kapadokya-Tarihi ve Turistik Değerler üçgeninde turizmi canlandırmak ve hak ettiğimiz payı almak istiyoruz." dedi.

Konuşmasının son bölümünde özel sektöre yatırım çağrısında bulunan Başkan Özhaseki, özellikle işletme konusunda kapılarının açık olduğuna vurgu yaptı.

Özhaseki şöyle konuştu:
"Projenin tamamını yapıp işletmek amacıyla 6-7 yabancı firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Bunu başarabilirsek geldiğimiz noktadan sonrasını yabancı firmalara yaptırmayı ve ardından işlettirmeyi hedefliyoruz. Böyle olmazsa bile mekanik tesisleri biz tamamlayacağız. Sonrasında sosyal tesislerin yapımı ve işletilmesi konusunda kapımız özel sektöre açık. Özel sektörün desteği olmazsa yaptığımız işin hiçbir anlamı olmaz. Bu proje yalnızca belediyenin projesi değil tüm Kayseri'nin projesi. Bunu başardığımız takdirde bu Kayseri'nin başarısı olacak. Erciyes'teki yapılaşmayı tamamladıktan sonra bir Dağ Yönetimi oluşturacağız. Bu yönetim belediyenin yanı sıra turizmcilerden, kayak hocalarından, sektör kuruluşlardan oluşacak ve pazarlama başta olmak üzere dağdaki tüm işletme faaliyetlerine yön verecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :