Kayserispor'a ilk darbe: 2-1

Kayserispor'a ilk darbe: 2-1

Medical Park Antalyaspor kendi sahasında Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek rakibine ligde ilk mağlubiyetini yaşatmış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta mücadelesinde Medical Park Antalyaspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Antalyaspor 2-1 kazanarak 3 puanı alan taraf oldu.

Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Serge Djiehoua ve 59. dakikada Sedat Ağçay kaydetti. Kayserispor'un golü ise 43. dakikada Marcelo Zalayeta'dan geldi. Bu gol ile birlikte Kayserispor'un yeni golcüsü Zalayeta ligde ilk golünü kaydetmiş oldu.

Bu beraberliğin ardından Medical Park Antalyaspor puanını 8'e yükseltirken; Kayserispor 10 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş deplasmanına konuk olurken; Kayserispor evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Tita'nın gönderdiği topla Kayserispor ceza alanında buluşan Necati Ateş'in vuruşunda top kaleci Souleymanou'da kaldı.
15. dakikada Tita'nın soldan kullandığı serbest atışta topla ceza alanında buluşan Necati Ateş, sert vurdu. Top Kayserispor kalecisi Souleymanou'dan döndü. Dönen topu Sergey Pacome düzgün bir vuruşla Kayserispor filelerine gönderdi: 1-0.
24. dakikada hakem Fırat Aydınus sıcak hava nedeniyle su molası verdi.
42. dakikada Kayserispor'un beraberlik golü geldi. Bu dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Ufuk Selim Teber'in gönderdiği topa Kaleci Sammy müdahale etti, boşta kalan topla kale önünde buluşan Zaleyeta, topa dokunarak filelere gönderdi: 1-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Alexandre Amissulashvile'nin şık topuk pasında topla buluşan Santana, kaleci Sammy ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda Antalyaspor kalecisi Sammy topa sahip olmayı başardı.
53. dakikada Necati Ateş orta alandan kazandığı topu Kayserispor ceza alanına kadar sürdü ve topu sağındaki Kerem'e aktardı. Kerem rakibini çalımladıktan sonra topu daha müsait durumdaki arkadaşlarına aktarmak yerine dar bir açıdan Kayserispor kalesine gönderdi. Kaleci Souleymanou topu kornere çeldi.
59. dakikada gelişen Antalyaspor atağında, Sedat, Necati Ateş ile verkaça girdi. Topa son olarak sahip olan Sedat, güzel bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Top, kaleci Souleymanou'nun müdahalesine rağmen filelerle kucaklaştı: 2-1.
73. dakikada hakem Fırat Aydınus yeniden sıcak nedeniyle su molası verdi.
84. dakikada Kayserisporlu Abdülkadir'in Antalyaspor ceza alanı dışından sert vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

Stat: Antalyaspor Mardan
Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akın, Ali Saygın Ögel
Medical Park Antalyaspor: Sammy, Kerem, Erkan, Uğur İnceman (Dk. 83 Ertuğrul), Necati Ateş, Sedat, Deniz, Radeljic, Sergey Pacome (Dk. 64 Veysel), Yenal, Tita (Dk. 90 Proment)
Kayserispor: Souleymanou, Hasan Ali, Serdar, Alexandre Amissulashvile, Ufuk Selim (Dk. 76 Abdülkadir), Troisi (Dk. 76 Ömer Hasan), Zaleyeta, Mehmet Eren, Santana, Moritz (Dk. 61 Furkan), Önder Turacı
Goller: Dk. 15 Sergey Pacome, Dk. 59 Sedat (Antalyaspor), Dk. 43 Zaleyeta (Kayserispor)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Erkan, Dk. 41 Radeljic, Dk. 45 Uğur İnceman, Dk. 66 Tita (Antalyaspor), Dk. 61 Zaleyeta, Dk. 62 Furkan (Kayserispor)

Etiketler :