KAYSO Başkanı Boydak Merkez'e 'yeter' dedi

KAYSO Başkanı Boydak Merkez'e 'yeter' dedi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, ''Bundan sonra bankacılık sistemini daraltmaya yönelik bir adım daha atılmasını istemiyoruz'' dedi.

 

Boydak, KAYSO meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma adına bir takım tedbirler aldığını belirterek, ''Bankacılık sistemini daraltmaya yönelik bundan sonra bir adım daha atılmasını istemiyoruz. Bankalardan istedikleri kredilerialamayan firmalarımız gayri nizami borçlanmaya gidebilirler'' dedi.

Milletvekili aday adaylığı nedeniyle boşalan TOBB yönetim kurulu asil üyeliğine birinci yedek üye olarak kendisinin seçildiğini hatırlatan Boydak, bundan sonra hem TOBB'un tüzel kişiliğine, hem de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek vermek için yoğun gayret göstereceğini ifade etti.

Son günlerde Anayasa taslağı çalışmalarının gündemde olduğunu belirten Boydak, bu sürecin iyi yürütülmesi ve bu konuda toplumsal mutabakata önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin cari işlemler açısından rakamlarının yukarı gitmesinin hükümeti birtakım tedbirler almaya yönelttiğini kaydeden Boydak, şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası ekonomiyi soğutma adına bir takımtedbirler aldı. Türkiye'nin bu süreçte çok hızlı büyümesi istenmiyor. Bizim bu konu hakkında itirazımız var. Bankacılık sistemini daraltmaya yönelik bundan sonra bir adım daha atılmasını istemiyoruz. Bankalardan istedikleri kredilerialamayan firmalarımız gayri nizami borçlanmaya gidebilirler. Bunun da kayıt dışılığı artıracağını, Türkiye gibi bir ülkeye de yakışmayacağını düşünüyorum.''

Japonya'da yaşanan olayların dünya ekonomisinde bir risk oluşturduğunu ve büyüme rakamlarını yüzde 0,5 ile 0,6 oranında aşağı çekeceğini dile getiren Boydak, bu süreçte çok dikkatli olunması ve afaki stoklardan kaçınılması gerektiğini, özellikle iç piyasaya çalışan firmaların yabancı para cinsinden borçlanmamalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Orta Doğu'daki olayların da hızla artarak devam ettiğini hatırlatan Boydak, Mısır ve Tunus gibi ülkelerde işsizler içerisinde gençlerin oranının yüzde 84 civarında olduğunu, bu durumun ihracat pazarlarında daralmaya neden olduğunu kaydetti.

Oda Meclis Başkanı Nureddin Okandan da, meslek komiteleri ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra odanın ekonomi danışmanı Doç. Dr. Nisfet Uzay, yaptıkları 2010 yılının ikinci yarısına ait Kayseri İli İmalat Sanayi Ekonomik Durum Tespiti Anket Çalışması'nın sonuçlarını açıkladı.

AA

Etiketler :