KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracat verilerini değerlendirdi

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracat verilerini değerlendirdi

"Bu yılın şubat ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geliyor"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracatla 2022 yılında da büyümeye ciddi katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Büyüksimitci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı ihracat verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, kentteki ihracatçıların şubat ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,43 artışla 311 milyon 163 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdiğini aktardı.

İhracatta yakaladıkları artıştan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Büyüksimitci, "Bu yılın şubat ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geliyor. İhracat yapılan ülke sıralamasına baktığımızda Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Irak ilk üç sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı.

-"Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz"

Büyüksimitci, 2021 yılında Türkiye'nin yakaladığı büyüme rakamlarında ihracatın payının büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ekonomimiz son 10 yılın en yüksek performansını göstererek, 2021 yılını yüzde 11 büyümeyle kapattı. Tüm zorluklara rağmen 2021 yılında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında gelmenin gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl yakaladığımız bu ivmeyi devam ettirerek 2022 yılında da yaptığımız ihracat ile büyümeye en ciddi katkıyı sağlayacağız. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ülke ekonomisine katkı sunan başta üyelerimiz olmak üzere tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.