Kaza yerine şiddetli kar yağacak

Kaza yerine şiddetli kar yağacak

BBP liderini taşıyan helikopterin düştüğü bölgede akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı gece etkisini artıracak. Arama çalışmaları Güney Oluk Tepesi'ne kaydırıldı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düştüğü Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyü mevkisinde arama çalışmaları devam ediyor. Meteoroloji, helikopterin düştüğü bölgede bugün akşam saatlerinde kar yağışının başlayacağını duyurdu.

Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre, arama yapılan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun'u içine alan bölgede, bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması bekleniyor. Görüş mesafesi bu bölgede yağış anında ortalama 50-500 metre arasında değişebilecek.

Kaza koordinatlarına en yakın noktada ise görüş mesafesi ortalama 700 metre, yağış anında 100-300 metre, kuvvetli kar yağışı sırasında 50-100 metre arasında seyredecek. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden saatte 20-35 kilometre hızla esecek.


Kaza koordinatlarına en yakın noktada havanın yarın çok bulutlu ve kuvvetli kar yağışlı geçmesi ve görüş mesafesinin ortalama 300-500 metre, kar yağışı anında 50-100 metre arasında seyretmesi bekleniyor.

SİS ETKİSİNİ ARTTIRDI, GÜNEY OLUK TEPESİ ARANIYOR
Kurucaova'da yağmur sürüyor, sis etkisini artırdı.

Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaş ve Kızılören bölgelerinde sürdürülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Askeri yetkililer, arama çalışmalarının Güney Oluk Tepe bölgesinin kuzey, güney, batı ve doğu bölgelerinde devam ettiğini, yağmurdan etkilenen ekiplerin yeni ekiplerle takviye edildiğini duyurdu.

Kurucaova köyü semalarından ilk kez uçak sesi duyuldu, bir helikopter köyün güneyinden doğu-batı doğrultusunda iki uçuş gerçekleştirdi.

Arama kurtarma çalışmalarına Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Adıyaman İl Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri de katılıyor. Bölgede bekleyen, ambulans, kurtarma aracı ve partililere ait araçların oluşturduğu konvoyun uzunluğu bir kilometreyi geçti.

BBP'LİLER İLKOKULDA BEKLİYOR
Kurucuova köyündeki ilkokulda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, arama ve kurtarma çalışmalarının sonucunu bekliyor.

BBP teşkilat yöneticileri ve partililerden oluşan gruptakilerden bazıları, Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtulması için dua ediyor ve telefonla görüştükleri yakınlarından da dua etmesini istiyor. Okulda bekleyen kimi partililer ise Yazıcıoğlu için gözyaşı döküyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :