Kazakistan Büyükelçisi AOSB'ye hayran kaldı

Kazakistan Büyükelçisi AOSB'ye hayran kaldı

Türkiye- Kazakistan İş Adamları Konferansı'na katılmak üzere Adana'ya gelen Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) ziyaret etti. Tuimebayev, AOSB'nin işleyişi ve AOSB'de faaliyet gösteren firmalar

Kazakistan Adana fahri konsolosu Tarkan Kulak'ın organize ettiği konferansa katılan Tuimebayev, AOSB'yi ziyaretinde Kazakistan'a organize sanayi bölgeleri kurmak istediklerini ve bu nedenle Türkiye'deki sanayi bölgelerini gezerek işleyişleri incelediklerini anlattı.

Tuimebayev, Adana fahri konsolosu Tarkan Kulak, AOSB Başkanı Bekir Sütçü ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla bölgede faaliyet gösteren bazı tesisleri gezdi. Abdioğulları Plastik, Kimteks Tekstil ve Ger Mühendislik firmalarını gezen Büyükelçiye AOSB'nin sanayi işletmelerine sunduğu avantajlar hakkında detaylı bilgiler verildi. OSB'de faaliyet göstermenin işletmeler için avantajlar sağladığını belirten Bekir Sütçü, "AOSB'de 378 yatırımcı bulunuyor. Bu firmalar organize sanayi bölgesinde olmanın tüm avantajlarından yararlanıyorlar. Örneğin sanayicimiz dışarıdaki işletmelere oranla yüzde 10-12 oranında ucuza elektrik kullanıyor." diye konuştu.

AOSB'nin işleyişini çok beğendiğini ve Kazakistan'a kurmak istedikleri organize sanayi bölgeleri çalışmaları için nitelikli bir referans olduğunu belirten Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev, "Burada yapılan çalışmalardan ve AOSB'nin kusursuz işleyişinden etkilenmemek mümkün değil. Kuşkusuz bu işleyiş işletmelerin üretimlerine ve karlılıklarına da katkılar sağlıyordur. AOSB yönetimini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum, ayrıca AOSB'yi tanımamıza yardımcı olduğu için fahri konsolosumuz Tarkan Kulak'a teşekkür ediyorum." dedi. AOSB'nin işleyişine hayran kaldığını dile getiren Tuimebayev iki ülke arasındaki işbirliğini ve ticareti güçlendirmek adına AOSB yönetimini Kazakistan'a davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :