Kazakistan'da Hatay mutfağı tanıtıldı

Kazakistan'da Hatay mutfağı tanıtıldı

Kazakistan'da, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hatay mutfağının özelliği anlatıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

ASTANA (AA) - Kazakistan'da, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hatay mutfağının özelliği anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında başkent Astana'daki bir otelde program düzenlendi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu'nun eşi Ahu Ercan Kapucu'nun ev sahipliğinde düzenlenen programa Kazak yetkililer, yabancı büyükelçi eşleri, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Program çerçevesinde Hatay mutfağının vazgeçilmezleri olan tepsi kebabı ve künefenin nasıl hazırlandığına ilişkin bilgiler verilirken ayrıca Hatay mutfağının özelliği anlatıldı.

Kapucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün tüm dünyada kutlanan Türk Mutfağı Haftası'nın ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yılki temamız Antakya. Çünkü biliyorsunuz büyük bir deprem oldu Türkiye'de ve Antakya bu depremden en çok etkilenen şehir oldu. Bu haftayı Cumhurbaşkanımızın eşi muhterem hanım efendi Emine Erdoğan’ın hazırlamış olduğu kitabı baz alarak hazırlıyoruz. Bu yıl da Antakya mutfağından yemekleri yaptık." dedi.

Hatay'ın binlerce yıllık bir kültür birikiminden gelen mutfağı olduğuna dikkati çeken Kapucu, "Antakya mutfağının en büyük özelliğinin ise üç ana büyük dinin Müslümanlık, Hristiyanlık ve Musevi’nin kesiştiği nokta olması. Onunla birlikte Akdeniz mutfağını, Anadolu mutfağını barındırıyor olmasıyla özel. Binlerce yıllık bir kültür birikiminden gelen mutfağı var." değerlendirmesinde bulundu.

Bunun yanı sıra etkinlikte misafirlere Türk kahvesi kültürü tanıtıldı ve ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.