Kazakistan’da Kurban Bayramı dolu dolu

Kazakistan’da Kurban Bayramı dolu dolu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kurban Bayramı'nın yaratıcılık, iyilik ve yardımseverliğin sembolü olduğunu belirterek, halka merhametli ve şefkatli olma çağrısında bulundu.

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kurban Bayramı'nın yaratıcılık, iyilik ve yardımseverliğin sembolü olduğunu belirterek, halka merhametli ve şefkatli olma çağrısında bulundu.

Başkent Astana’daki binlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için Nur Astana merkez camisine akın etti.

Namazın ardından cami bahçesinde kurulan çadırlarda insanlara yemek ve içecekler ikram edildi, aynı bahçede bilek güreşi, aşık atma ve dambıl kaldırma oyunları organize edildi.

Kurban kestirmek isteyen Müslümanlar, camiden hareket eden otobüslere Altın Taga hayvan pazarına giderek kurbanlarını satın aldı. Kurbanlarını burada kestiren Kazaklar, etlerini yoksul ailelere dağıtmak için arabalarıyla götürdü.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yayınladığı kutlama mesajında, Müslümanların bayramını tebrik ederek, "Yaratıcılık, iyilik ve yardımseverliğin sembolü olan bu bayramda halkı merhamet ve şefkat olmaya çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Bu kutsal bayramın ahlaki değerleri güçlendirdiğine işaret eden Nazarbayev, Kazakistan’ın 25 yıllık kalkınma sürecinde Kurban Bayramı'nın halkın birliğini ve farklı dinlerin uyumunu sağlayan en önemli bayram haline geldiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.