Kazanmayı alışkanlık haline getirdiler

Kazanmayı alışkanlık haline getirdiler

Beşiktaş bu havada bu kadar olur dedi.1-0

Sessiz ve derinden: 1-0
Turkcell Süper Lig'de 11. hafta karşılaşmasında Beşiktaş evinde, Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti. İnönü Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da siyah-beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada ev sahibi takıma üç puanı getiren gol 16. dakikada genç oyuncu İsmail Köybaşı'ndan geldi.

Bu galibiyet ile ligde oynadığı son 4 maçı kazanan, hükmen kazandığı Ankaraspor maçıyla da birlikte son 5 maçında 15 puan toplayan siyah-beyazlılar puanını da 21'e yükseltirken, Ankaragücü 12 puanda kaldı.

İSMAİL'İN ŞUTU, ELYASA'NIN YARDIMI...
Beşiktaş'ın genç sol beki İsmail Köybaşı, takımını Ankaragücü karşısında öne geçiren golü attı. 16. dakikada gelişen siyah-beyazlı takımın atağında İsmail kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sol ayağıyla çok sert vurdu, ceza sahası ön çizgisi üzerinde topu kafayla kesmek isteyen El Yasa'nın müdahalesi topun yönüün değiştirdi ve kaleci Serkan'ı da yanıltan top ağlarla buluştu. 1-0.

KARTAL BASKILI BAŞLADI...
Son haftalardaki çıkışını Ankaragücü karşısında da sürdürmek isteyen Beşiktaş maça hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede tehlikeler yaratan siyah-beyazlılar aradığı golü 16. dakikada buldu. Bu golden sonra da farkı açmak için şanslar yakalayan ev sahibi takım ilk yarıda başka gol bulamadı. Maça kötü başlayan konuk ekip ise Ceyhun Eriş'in önderliğinde gelişen ataklarla ilk 45 dakikada gol bulmaya çalıştı ancak Ceyhun ve hücum oyuncuları iyi bir uyum gösteremeyince arzulanan tehlikeler yakalanamadı.

KARŞILIKLI HAMLELER...
Beşiktaş ve Ankaragücü ilk yarıda oyuncu değişikliğine gitmezken, iki takım da ikinci yarıyla birlikte oyuncu değişikliklerine başvurdu. İkinci yarının başında Nihat Kahveci yerini Ekrem'e bırakırken, 56. dakikada Tello da yerini Tabatab'ya bıraktı. Bu değişiklikleri ve oyunun gidişatını takip eden Hikmek Karaman ise 64. dakikada iki değişikliğe birden gitti. Eski Beşiktaşlı Aydın Karabulut ile golcü oyuncu Emre Aygün'ü sahaya süren Karaman, El Yasa ve Murat Duruer'i kenara aldı. Mustafa Denizli son oyuncu değişikliği hakkını 80. dakikada kullandı. Bu dakikada Nobre yerini bir başka golcü oyuncu Bobo'ya bıraktı. Hikmet Karaman ise son oyuncu değişikliğini 82. dakikada yaptı. Kaptan Ceyhun Eriş yerine Barbaros Barut oyuna dahil oldu.

CEZALILAR DÖNDÜ...
Beşiktaş'ta kart cezaları biten Fabian Ernst, Tomas Sivok ve Matteo Ferrari, Ankaragücü karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Eskişehirspor ile geçen hafta deplasmanda oynanan Turkcell Süper Lig maçında cezaları nedeniyle oynayamayan 3 futbolcu, Ankaragücü karşısında formalarına kavuştu.

Ferrari ve Sivok savunmanın göbeğinde, Ernst ise ön liberoda görev aldı.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ KADRODA YOK...
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kaptan İbrahim Üzülmez'i Ankaragücü karşısında 18 kişilik maç kadrosuna almadı. İbrahim Üzülmez'in yanı sıra Serdar Özkan, Erhan, Erkan ile sakatlıkları bulunan Rıdvan ve Batuhan da kadroya alınmadı.

BOBO'NUN YERİNE NOBRE...
Denizli, Eskişehirspor karşısında ilk 11'de oynattığı Bobo'yu Ankaragücü maçında yedek soyundurup, yerine Nobre'yi görevlendirdi. Siyah-beyazlılarda hastalığı geçen Yusuf, ilk 11'de sahaya çıkarken, yedek kulübesinde Bobo'nun yanı sıra geçen haftaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan İbrahim Kaş, Tabata, Ekrem ve Uğur ile Necip yer aldı.

Etiketler :