Kazara KKKA virüsü kaptı

Kazara KKKA virüsü kaptı

Kazara iğneyi eline batıran sağlık görevlisine KKKA virüsü bulaştı. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yrd. Prof. Dr. Mustafa Sünbül, "KKKA virüsü bulunan bir hastaya serum takarken kazara iğneyi eline batıran acil tıbbi teknisyene KKKA virüsü bulaştı,

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybeden hastanın tedavisi sırasında serum takarken kazara iğneyi eline batıran bir acil tıbbi teknisyenine virüs bulaştı. Tedavi altına alınan18 yaşındaki bayan sağlık teknisyeninin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kene ısırması sonucu KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Ayşe K.'nin tedavisi sırasında iğne ile serum takan acil tıbbi teknisyen Kübra Y. (18), hastanın iğnesini kazara kendi eline batırdı. İğnenin batması sonucu KKKA hastalığına yakalanan bayan teknisyende 3 gün sonra hastalık belirtileri başlaması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Yoğun Bakım Bölümü'nde tedavi altına alındı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. ve Başhekim Yrd. Prof. Dr. Mustafa Sünbül, 6 Haziran Cumartesi günü Vezirköprü Devlet Hastanesi'nden daha önce de kene ısırması öyküsü olan Ayşe K. isimli hastanın hastanelerine sevk edildiğini, acil ünitesinde hasta muayene edildikten sonra acil tıbbi teknisyen olarak görev yapmakta olan 18 yaşındaki Kübra Y. ismindeki personelin hastaya serum takmak istediğini ve kazara hastaya batırdığı iğneyi kendi eline batırdığını söyledi. Sünbül, "Kazara iğneyi kendine batıran personelimizde olaydan üç gün sonra yüksek ateş, üşüme, titreme, halsizlik, kas ve eklem ağrıları ortaya çıktı. Hastaya iki gün önce yatırdık. Şu anda hastamızı kontrol ediyoruz. Yüksek ateşi, kas ve eklem ağrıları devam ediyor. Yoğun bir şekilde kontrolleri yapılıyor. Ancak hastanın hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.


Etiketler :