Kazayla ilgili son açıklama

Kazayla ilgili son açıklama

Tüm Türkiye, Hollandalı yetkililerin akşam saatlerinde yapacağı açıklamayı bekliyordu. Beklenen açıklama geldi...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hollanda'daki uçak kazasında 9 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bu arada akşam saatlerinde bir açıklama yapan Hollandalı yetkililer ölenlerin ve yaralananların kimlikleri ile ilgili bilgileri yarından önce açıklayamayacaklarını söylediler.

Hollandalı makamlar kazada yaşamını yitiren yolcularla ilgili kesin bilginin yarın kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

İşte düzenlenen toplantıda Hollandalı yetkililerin yaptığı o açıklama;

Özellikle yolcu listesine baktığımızda ve karşılaştırmada kayıtlı yolcu listesine ve hastanelerdeki kayıtlara baktığımızda bu listelerin karşılaştırması yapıldı. Biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.

İSİMLER YARIN AÇIKLANACAK

Muhtemelen yarın öğleden sonra kimlik ve isimlerle ilgili bilgi verebiliriz. Kazada hayatını kaybedenler için de bu geçerli. Öncelikle ailelere bilgi vermek istiyoruz. Emin olmak istiyoruz. Önceki uçak kazalarında da düşündüğümüzde uzun sürecek. Polisin bir katkısı oluyor sürece. Onlarla


THY'nin First Class hizmeti için
dünyaca ünlü film yıldızı Kevin
Costner ile çektiği reklam
filmlerinin yayınını Amsterdam'da
meydana gelen uçak kazasının
ardından durdurduğu öğrenildi.


birlikte çalışıyoruz. Tabiki tam olarak değerlendirmeye yarına kadar kalacak diyebilirim.

LİSTELER HENÜZ TAMAMLANMADI

Listede ne gibi bir sorun yaşanıyor diyecek olursanız öncelikle tabiki

emniyetin başındaki isim bize birşey söyleyebilir. Önümüzde tamamlanmış liste olmayınca birşey açıklayamıyoruz. Daha önceki edindiğimiz deneyimlere bağlı.

HASTANE KAYITLARI İNCELENECEK

Temel listeye baktığımızda bu listenin tamamlanmadığını görüyoruz. Bu anlamda öncelikle hastaneye giden kayıt olan kayıt yaptıranların isimlerini kontrol ediyoruz. Bunun yanında kazada yaralanan yada ölenlerin yakınları ile irtibata geçmeliyiz. Bundan emin olmamız lazım. Konu ile alakalı olarak ölenlerin kimlikleri ile ilgili birşey söyleyemiyoruz.

Soru: Uçakta üç pilot bulunuyor. İçlerinde bir tane de stajyer pilot vardı. Acaba bu bir eğitim uçuşu muydu?

Bu konu ile ilgili bir yorum yapmayacağım. Ailelerle irtibat içinde olacağız. Önceliğimiz burada. Kimliklerin belirlenmesi önceliğimiz olacak. Kara kutu


"O hata yapamaz, çünkü bu
ona yakışmaz.." Onun
için böyle deniyor. Pilot bu
kazada mucizeye mi imza attı
yoksa kazanın sorumlusu mu?

bulundu biz de bu araştırmayı takip edeceğiz.

Soru: Pilot birşeyler çıktı mı? Pilot ile ilgili ne var elinizde?

Hayır bu konuda da bir açıklama yok. Toplantıyı burada sonlandırıyoruz.

BAKAN YILDIRIM BİLANÇOYU AÇIKLADI

Bakan Yıldırım, Elazığ Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, Schiphol havaalanına yaklaşma sırasında pist başına 500 metre mesafede gövde üzerine iniş yapan THY uçağında yolcu ve yaralıların kısa sürede tahliye edildiğini kaydetti.

Yaralılardan bir kısmının durumunun ağır olduğunu öğrendiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, ''Daha sonra bu yaralılardan 9'unun hayatını kaybettiği Hollanda makamlarınca bize bildirildi. Tabi kimlik tespitleri devam ediyor. Şu aşamada son durum bu'' dedi.

ÖLENLERDEN 3'Ü KOKPİT ELEMANI

Uçakta biri bebek 127 yolcu ve
7 mürettebat bulunuyordu.
Yolcu listesi de açıklandı.

Bir gazetecinin, ''Hayatını kaybedenler arasında personel var mı?'' sorusu üzerine Binali Yıldırım, ''Uçakta 7 mürettebat var. Resmi olarak açıklanmayan bilgiye göre, ölenlerden 3'ü kokpit elemanı. Tabi bunlar kimlik tespitinden sonra kesinlik kazanacak'' diye konuştu.

6 YARALININ DURUMU AĞIR


İstanbul-Amsterdam seferini yaparken bu sabah yerel saatle 10.30 dolaylarında Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan THY'nin "Tekirdağ" isimli uçağında son belirlemelere göre ölü sayısının 9 olduğu açıklanırken, 6 kişinin de hayati tehlike sınırında olduğu bildirildi.

Schiphol havaalanında kazaya ilişkin düzenlenen ikinci basın toplantısında son gelişmeler hakkında bilgi veren yetkililer, uçağın kara kutularının bulunduğunu da açıkladı.

YARALILARIN SAYISI 80'DEN FAZLA

Yardım ve kurtarma çalışmalarında önceliğin yaralılara verildiğini kaydeden

KAZADA CAN KAYBI


Kazada 3'ü mürettebattan 9 kişi
yaşamını yitirdi. 25'i ağır 50 kişi
yaralandı. Ölenlerden 2'sinin
pilot olduğu öğrenildi.

yetkililer, kazada yaralanan 80;den fazla kişinin başta Amsterdam ve çevre illerde 11 ayrı hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

KARA KUTU PARİS'E GÖNDERİLECEK

Hollandalı yetkililer, Amsterdam'da düşen THY uçağının kara kutusunun alındığını ve incelenmesi için Paris'e gönderileceğini açıkladı. Hollanda Güvenlik Kurulu yetkilisi Fred Sanders, ''uçuş kayıtlarının olduğu donanım, analiz için Paris'e yollanacak'' açıklamasını yaptı.

YOLCU YAKINLARI HOLLANDA'YA UÇTU

Hollanda'da inişi sırasında kaza yapan THY uçağındaki yolcu ve mürettebatın yakınlarının bulunduğu uçak, İstanbul'dan Amsterdam'a hareket etti. 70 yolcu ve mürettebat yakını ile 14 THY aile destek birimi görevlisini taşıyan Airbus 321 tipi uçak, Hollanda'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı.

PİLOTLAR ÖLDÜ

Kazada mürettebattan 3 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Hollanda'da yayın yapan De Telegraaf gazetesi, ölenlerden 2'sinin pilot olduğunu öğrenildi.

Daha sonra 3 kabin görevlisinin öldüğü söylendi. Ancak dışişleri bakanlığı 3 pilotun öldüğü bilgisini doğrulamadı.

Bakanlık, 2 pilotun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ölenlerden birinin kaptan pilot Hasan Tahsin Arısan olduğu öğrenildi. Ölüm haberi ailesine de iletildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre ölü sayısı 10'a çıktı. 50 yaralıdan 20'sinin durumu ise ağır.

Etiketler :