Kazazedelere yardıma koşarken can verdiler

Kazazedelere yardıma koşarken can verdiler

İstanbul'da TEM Otoyolu Bağcılar mevkiinde arda arda meydana gelen iki kazada 3 kişi feci şekilde can verdi

Olayda 2 kişi de ağır yaralandı. TEM'de Başakşehir istikametine giden Seylan Ayhan'ın kullandığı 34 YJ 5493 plakalı otomobil, Mahmutbey İSTOÇ mevkiinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Aynı yöne gitmekte olan başka bir otomobilin sürücüsü Ferdi Turgut ile yanında bulunan Melih Katman, otomobillerini durdurarak kazazedelerin yardımına koştu. Ferdi Turgut, Melih Katman ve kaza yapan otomobilde bulunan Ramazan Karaköse, ikinci bir kazayı engellemek için güvenlik önlemi almaya başladı. Bu sırada hızla ilerleyen Yasemin Ö.'nün kullandığı 34 FJ 5878 plakalı otomobil, bu kişilere çarparak metrelerce sürükledi. Katman ile Karaköse olay yerinde Turgut ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza sonrası yaralanan Yasemin Ö. ile yanında bulunan Serdar Demir, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kazayı duyarak olay yerine gelen Ferdi Turgut'un kardeşi, gözyaşları içinde ağabeyini aradı. Polis ekipleri, şahsı sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Görgü tanıkları, ölen kişilerin kazazedelerin yardımına koştuğunu, bu sırada kazayı fark edemeyen Yasemin Ö.'nün kullandığı otomobilin altında kaldıklarını anlattı.

Bu arada, kaza sebebiyle Mahmutbey mevkiinden Başakşehir yönüne bir süre trafiğe kapanan TEM Otoyolu, kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Kaza mahallinde incelemelerde bulunan polis, soruşturma başlattı.

TRAFİKTE KAZA SONRASI NELER YAPILMALI?

Kaza mahallinin 100 m ileri ve gerisine reflektör üçgeni koyarak ikinci bir güvenlik şeridi uygulanmalı. Trafik güvenliği için araçlarda ışıklı işaret veya yansıtıcı cihazlar mutlaka bulundurulmalı.

Yardıma geldiğinizde otomobilinizi trafiği aksatmayacak şekilde park ederek dörtlü flaşörleri açın.

Kaza bölgesine yaklaşan trafiği her yönden uyarmak için trafik birimlerine haber verin. Gündüz saatleri ise önce kendi güvenliğinizi alın sonrasında ise beyaz bir bez parçası veya el hareketiyle kaza yerine yaklaşan araçları ikaz edin.

İlk yardım ekipleri gelene kadar kaza bölgesindeki yaralıları güvenli bir yere alın.

Kazaya karışan araçların motorları çalışıyorsa kapatın ve kontak anahtarını araçların üzerinde bırakın.

Can ve mal güvenliğinin etkilenmemesi durumunda ölümlü, yaralamalı ve maddî hasarlı kazalarda sorumluluğun belirlenmesine yarayacak iz ve delillerin kaza yerindeki durumunu değiştirmeyin.

Etiketler :