KCK kaydında Erdoğan’a suikast tehdidi

KCK kaydında Erdoğan’a suikast tehdidi

PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın sözde Siyaset Akademisi'ne üye 41 kişi dün gözaltına alındı. Akademide yapıldığı anlaşılan bir konuşmanın ses kaydında Başbakan'a suikast sözleri yer aldı.

Tı yapısı KCK'ya yönelik yapılan operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Operasyonun terör örgütünün sözde Siyaset Akademesi'ne yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan isimler arasında Prof. Dr. Büşra Ersanlı da yer aldı.
 
SES KAYDI YAYINLANDI
 
Aylardır yapılan teknik takipte zanlıların kan donduran sözleri kayıtlara girdi. KCK'nın sözde siyaset akademisinde yapıldığı anlaşılan bir konuşmanın ses kaydında Başbakana suikast imasında bulunulduğu belirtildi.
 
Şok ses kaydında sözde akademide ders veren bir örgüt üyesinin "Bizi bekletmeyi herkes bilmeli, adı gibi bilmeli yani. Seçimden sonra kimsenin hayal edemeyeceği kimsenin düşünmediği Başbakan da dahi kimin nasıl öleceği belli olmaz. Güvenliği çok iyi sağlanan insanların dahi geçmişte başlarına nelerin geldiğini biz gördük yani" ifadelerini kullanıyor.
 
İlki 4 Ekim'de gerçekleştirilen KCK operasyonlarında 110 kişi gözaltına alınırken, aralarında BPD PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe baş -kanları ve kurum yöneticilerinin yer aldığı 98 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
Prof. Ersanlı’ya şok suçlama!
 
Gözaltına alınan Prof. Ersanlı'nın sözde siyaset akademisinde görevli olduğu ve örgüte ideolojik olarak yetişmiş kadro hazırlamaktan solu olduğu öne sürüldü. BDP Parti Meclisi üyesi de olan Ersanlı'nın sözde Akademi'de 'Örgüt Tarihi' ve 'Önderlik' gibi başlıklar altında eğitim verdiği belirtildi. Ersanlı'nın KCK'nın siyasi kadrosunu ideolojik olarak beslediği iddia edildi. Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ablası Fatma Sırrı Evren'in Ergene-kon yöneticisi olmaktan tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in eski eşi olduğu biliniyor.
Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.