KCK operasyonu sendikalara uzandı

KCK operasyonu sendikalara uzandı

Polis, Ankara'da Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde arama yapıyor.

Polis, Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde arama yapıyor... KCK soruşturması kapsamında aralarında KESK Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı.

Polis, aynı zamanda sendikanın Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde de arama yaptı. Şanlı, bilgisayarları ile bazı dökümanlarına el koyarak incelemek üzere emniyete götürdü.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nde polis tarafından arama başlatıldı. Savcı, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden ekipler, saat 08.30 sularında İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak Verem Savaş İşhanı'nda bulunan KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen ) Şubesi'ne geldi. Polis ve savcı nezaratindeki arama yaklaşık bir saat 15 dakikadır sürüyor. Aramalar polis tarafından iki ayrı kameraya kaydediliyor. Aramalar sırasında bazı sendika yöneticileri de hazır bulunuyor. Aramaların terör örgütü KCK/PKK soruşturması kapsamında, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine yapıldığı kaydedildi. Bu arada, sendikalarında arama yapıldığını duyan üyeler de sendika binasına gelmeye başladı.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde de arama yapıldı. Polis ekipleri, sabah 06.30 sularında Başkan Paşa Şanlı'nın Yenikent Mahallesi'ndeki evine giderek arama yaptı. Polis buradaki arama sonunda Paşa Şanlı'nın evindeki masa üstü bilgisayarı ile bazı dökümanlara el koydu. El konan malzemeler incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Aramanın akabinden Şanlı, polis aracına bindirilerek Eğitim Sen'in İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak Verem Savaş İşhanı'nda bulunan yerine getirildi. Yetkililer, şuana kadar herhangi bir gözaltının olmadığını belirirken, sendika binasındaki aramalar ise sürüyor.

BAŞKAN ŞANLI DAHA ÖNCE TERÖR BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, Şanlı, 2006 yılının ağustos ayında, yasa dışı TİKKO terör örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Terör örgütü üyesi olmak ve anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan tutuklanan ve öğretmen olan Şanlı'nın 20 yıl önce Malatya'da terör örgütü TİKKO'nun bir eylemine katıldığı ve bu nedenle arandığı ileri sürülmüştü.

KESK Başkanı Lami Özgen hakkında gözaltı kararı var.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.