KCK ve Mossad Telaviv'de buluştu

KCK ve Mossad Telaviv'de buluştu

Demokratikleşme paketinin hemen ardından Çözüm Sürecinin Mimarlarını hedef alan Yahudi diasporası, Tel-Aviv’de KCK’lılarla buluştu. Toplantıya KCK’lıların yanı sıra MOSSAD ve İsrail-Kürt Dostluk Derneği temsilcileri katıldı.

ASLAN DEĞİRMENCİ / HABER10

 

Bugüne kadar PKK'ya Kuzey Irak'ta en büyük lojistik desteği veren İsrail ile PKK’lı yöneticilerin kısa bir süre önce Tel-Aviv’de bir araya geldi.

Mossad ve KCK’lıların katıldığı gizli toplantıya İsrail-Kürt Dostluk Derneği temsilcilerinin de katıldığı belirtildi.

 

Şok iddia Ankara kulislerini hareketlendirirken, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın AK Parti hükümetini tehdit etmesinin İsrail ile yaptıkları görüşmenin hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Cemil Bayık’ın yanı sıra BDP yöneticilerinin de çözüm sürecini sabote etmeye yönelik tavır içine girmelerinin İran, İngiltere ve İsrail İstihbarat yetkililerinin peşpeşe Kandil’e yaptıkları ziyaret sonrasında yoğunlaştığı gözlemleniyor.

En son gizli görüşme ise Telaviv’de yapıldı. Mossad’ın KCK yöneticileriyle yaptığı bu buluşmada Yahudi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

 

Yahudi Diasporası etkisindeki medya organlarının son günlerde MİT’i hedef alan yayınlara imza atarken, Mossad’ın KCK ile yaptığı görüşme manidar bulundu. KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın gizli görüşmenin ardından Musevi ve Alman asıllı bankerlerin kurduğu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin yüzde 30 hissesine sahip olduğu Reuters üzerinden hükümeti tehdit etmesi de toplantının amacını gözler önüne serdi.

 

İşte Bayık’ın Reuters’a verdiği demeçten bazı bölümler:

- Sürecin sonuna gelindi.

- Ya Kürt hareketiyle derinlikli müzakereleri kabul edecekler ya da Türkiye'de iç savaş yaşanacak.

- Sınır dışına çıkan militanlar geri dönmek için hazırlık içinde.

- Açıklanan demokratikleşme paketi boş.

- Türkiye radikal dinci militanlar aracılığıyla Suriye'de Kürtlerle savaşıyor. Böyle devam ederse savaşı Türkiye'ye taşımak Kürtlerin hakkıdır.

 

www.twitter.com/aslandegirmenci

Haber 10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.