KCK'dan AKP'ye Tehdit

KCK'dan AKP'ye Tehdit

Terör örgütü PKK'nın yan kolu KCK Yürütme Konsey Başkan Yardımcısı Cemil Bayık, AKP'ye tehditler savurdu.. İşte o tehditler...

Terör örgütü PKK'nın yan kolu KCK Yürütme Konsey Başkan Yardımcısı Cemil Bayık, ‘’Türkiye bu yıl sonuç almak istiyor. Zor bir yıl olacak. Amaçları PKK dışındaki Kürtleri esas alarak çözümü geliştirmektir. PKK çizgisindeki Kürtler sistemin hizmetine girmeyecektir" dedi. Bayık, AKP, bu yıl PKK’yı tasfiye edemezse iktidarda kalamayacağını biliyor. Kaybedecekler. Hatta birçokları mahkemeye verilerek görevden alınacaktır’’ ifadesini de kullandı.
 
AKP YETKİLİLERİ MAHKEMELİK OLACAK

Bayık, Türkiye’nin ‘’Eğer ABD, Avrupa bana yardım ederse PKK’yle çözüme girmeme gerek yok, kandırma siyasetle PKK ve Kürtleri tasfiye ederim’’ planı içinde olduğunu iddia etti.

Bayık, hem kapitalist sistemin hem de Türkiye’nin bu yıl sonuç almak istediğini, bu yüzden de zor bir yıl olacağının altını çizdi.

PKK’yı bu yıl tasfiye edememesi durumunda AKP’nin birçok yöneticisinin mahkemelerde bile yargılanabileceğine işaret eden Bayık, şunları söyledi: “AKP, 2010 yılında PKK’yi tasfiye edemezse iktidarda kalamayacağını biliyor. Kaybedecekler. Hatta birçokları mahkemeye verilerek görevden alınacaktır. Eğer PKK konusunda sonuç alamazsa, iktidarda kalamayacağı gibi kendisinden hesap da sorulacaktır. Bu yüzden AKP tüm gücüyle PKK’yı tasfiye etmek istiyor.”

‘AKP'Yİ BİTİRECEĞİZ’

Kürt sorununun demokratik siyasi zeminde çözülmesinin önünün açılması için AKP’nin Güneydoğu'da bitirilmesi gerektiğine vurgu yapan terör örgütü liderlerinden Bayık şöyle konuştu: “Eğer AKP’yi bitirirsek, devletin PKK’yi tasfiye etmek için elinde kullanabileceği hiçbir siyasi güç kalmayacaktır. AKP onların son umududur. AKP’yi kapatmamalarının nedeni de budur. AKP üzerinden PKK’yi tasfiye etmeyi düşünüyorlar. AKP’ye verilen görev budur. Ellerinde başka bir güç yok. Ellerinde başka bir gücün kalmaması devleti çözüme mahkum edecektir. AKP bunun son aşaması olarak ele alınabilir. AKP’den umutları olduğu müddetçe sorunun çözümü için adım atmayacaklardır. AKP’yi bitirirsek, diğer partiler gibi yaparsak sonuca gidebiliriz.

Etiketler :