KCK'nın Organizasyon Şeması

KCK'nın Organizasyon Şeması

KCK’nın şeması polisin ele geçirdiği Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ne ait antetli bir kağıtta ayrıntılı olarak yer alıyor.

47 kişinin tutuklandığı KCK’nın şeması polisin ele geçirdiği Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ne ait antetli bir kağıtta ayrıntılı olarak yer alıyor. Şemada komiteler tek tek anlatılıyor.

PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya karşı yapılan operasyonlarda ele geçen birçok belge savcılar tarafından incelemeye alınırken, Diyarbakır Kayapınar belediyesine ait antetli bir kağıtta KCK’nın şemasının yer aldığı ortaya çıktı. Komisyonların oluşturulması amacıyla hazırlanan şemanın KCK’nın diğer birimlerine de aktarıldığı ifade edildi. Örgütün Avrupa’daki sorumlularıyla yapılan telefon kayıtlarının da yer aldığı belgelerde sokak olaylarına işaret ediliyor. Ayrıca kurulan şehir, kasaba ve mahalle örgütlemeleri içerisinde yer alanlar da yapılan kitlesel eylemlere vatandaşları davet ettikleri de belirlendi.

KOMİTELERİN ORGANİZASYON ŞEMASI

Kayapınar Belediyesi’nin antetli kağıdında organizasyon şeması şu şekilde yer alıyor: “Kürdistan Toplulukların birliği- Koma Civaken Kurdistan.Kongra Gel Kurdistan ile Yürütme konseyi: ‘Bilim ve aydınlatma komitesi, Kültür komitesi, Basın komitesi, siyasi komite, ekolojik ve yerel yönetimler, hukuk komitesi, sağlık komitesi, dil ve eğitim komitesi”

EYALET MECLİSLERİ VE PARÇA ÖRGÜTLER

“Demokratik Ekolojik Toplum Koordinasyonu (Halk meclislerince seçilir), Yurt dışı alanları (Parça örgütleri şeklindeki kendini örgütler), Azınlık ve kültürler konfederasyonu, eyalet meclisleri, şehit, kasaba ve mahalle örgütlenmesi, şehir kasaba ve mahalle koordinasyonu, köy ve sokak örgütlenmesi)

Etiketler :