KCK'nın sinsi imamları Devrede

KCK'nın sinsi imamları Devrede

Sivil itaatsizlik’ eyleminde başarı sağlayamayan KCK, ‘sivil cuma’ planını devreye soktu.

3 yıldır yetiştirilen bin imam bölgeye dağıtıldı. Hedef: Dindarları bölmek

Seçim öncesi 'kaos' çıkarmak ve BDP'yi güçlendirmek için başlattığı 'Sivil itaatsizlik' eyleminde başarı sağlayamayan terör örgütününüst yapılanması KCK, 'Sivil cuma' planını devreye soktu. Gerektiğinde eylem yapai şekilde 3 yıldır yetiştirilen bin 'sahte imam'bölgeye dağıtıldı.

Başlattığı 'Sivil itaatsizlik' planı tutmayınca 'sivil cuma' eylemini devreye sokan terör örgütü PKK'nın üst yapısı KCK'nın tetikçilerden oluşan 1000 kadar sahte imamı bölgeye dağıttığı öğrenildi. Terör örgütünün amacının ise halkı yanlış bilgilendirmek ve dindar bölge halkı ile AK Parti'nin arasını açmak olduğu belirtildi.

3 aşamalı 'kaos'planı

AKSİYON Dergisi'nin yann çıkacak son sayısında Haşim Söylemez imzasıyla yer verilen haberde çok çarpıcı bir iddia gündeme getirildi. Daha önce deşifre olan 'kaos planını adım adım işleten KCK'nın 'sivil itaatsizlik' adı altında başlattığı son eylemlerinde imamları nasıl kullandığı gün yüzüne çıktı. 'Sivil itaatsizlik' eyleminin bölgede yeterince ilgi görmemesi üzerine KCK, üç aşamalı yeni planın devreye soktu. İlk olarak dindar halk ile AK Partinin arasını açmak isteyen örgütün, bunun için öteden beri hazırlanan sahte imamları devreye sokarak propaganda yürüteceği belirtildi. Ardından terörist cenazeleri üzerinden 'şehit' kavramı işletilerek halkın tahrik edilmesi planın ikinci aşamasını oluştururken, son 15 günde operasyon olmamasına rağmen 20 kadar önemli konumdaki teröristin öldürülmesi ilginç bulundu. KCK mensuplarının BDP için farklı illerde seçim çalışması yapması da üçüncü aşama olarak belirlendi.

Demirtaş'ın sözleri boşa çıktı

BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "MGK'da bölgeye özel imamların gönderilmesi kararlaştırılmıştır ki bu durum bölgeye özel bir istihbaratçı göndermenin bir başka şekli. Dini terörle mücadele aracı olarak kullanmak utanç verici bir durumdur. Devletin bu şekilde görevlendirdiği imamlar; özel tim, korucu ve JİTEM'den farklı amaç gütmüyor. İmamlar, bunların 2011 versiyonu" şeklindeki açıklaması da başka bir çelişki olarak tartışma konusu oldu. KCK'nın sahte imam kadrosuyla ilgili edinilen bilgiler ise Demirtaş'ın bu açıklamasını boşa çıkardı.

50 imamı şehit ettiler

İddialara göre, örgüte çalışan binin üzerinde kadar imam bulunuyor. Bunların çoğu dinî bilgisi olmayan kişiler ve KCK'ya istihbarat sağlıyorlar. Hatta aralarında JİTEM mensupları ve eski itirafçılar bile var. Bunların çoğu, aynı zamanda suikastçı ve eylemci olarak kullanılıyor. KCK yapılanması içinde tetikçi imamların sayısının 1000 kadar olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte imam ataması yaparken bölgeye gidecek imamları özenle seçen Diyanet'in iyi eğitim almış, halkı anlayabilen ve Kürtçe bilen görevlilerden atama yaptığına dikkat çekilirken, Demirtaş'ın Diyanet'in imamlarını eleştirmeden önce JİTEM ve itirafçılardan oluşan sahte imam ordusuna bakması gerektiğine işaret edildi. Seçim hesabı için imamlardan medet uman örgütün, bugüne kadar 50 kadar imamı şehit etmesi de bir başka tezadı oluş turdu.

NAMAZ EYLEMİNDE NAMAZ KILMADILAR

Teröristsbaşı Abdullah Öcalan'ın tabiriyle her yeri Tahrir Meydanı'na çeviremeyen BDP, yeni stratejinin ilk aşaması olan 'sahte imam' formülünü devreye soktu. Marksist bir örgütlenme olan KCK ve BDP, daha önce altyapısını oluşturduğu 'Demokratik İmamlar' tezini yeniden ortaya attı. Yeraltında faaliyet yürüten KCK'nın imamları, BDP'li Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı. Bu durum iki hafta önce Diyarbakır'da başlatılan 'sivil itaatsizlik' eylemi kapsamında fahri bir imamın, 'sivil Cuma' adı altında kıldırdığı Cuma namazını akıllara getirdi. Fahri imamın arkasında halktan kişiler saf tutarken, partililerin hiçbirinin namaza durmaması ilginç bir fotoğraf karesi olarak hafızalara yer etti. Namaz kılmayan, din ile ilgisi olmayan bir partinin imamlar üzerinden polemik yapması tezat oluşturdu.

KCK'LI KALKAN'IN İMAM MESAJI

KCK'nın imamları, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) adlı bir platform bünyesinde faaliyet gösterdiği gibi 'Kürdistan İmamlar Birliği' isimli illegal bir yapılanma içinde hareket ettiği kaydedildi. Kendi imamlarına sahip çıkarken, devletin resmi imamlarını üstü kapalı tehdit ederek bölgeden kaçırmak istendiği aktarıldı. KCK'nın imamları 3 yıldır örgütlediği ifade edilirken, seçim öncesi imamlarına konut verilmesinin de örgüt açısından yerinde bir hamle olarak değerlendirildi. Örgütün imamlar üzerinden yürüttüğü faaliyetleri KCK yöneticisi Duran Kalkan daha önce dile getirmişti. Kalkan 25 Ekim 2010'da Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada konuyu imamlara getirip şunları söylemişti: "Devlet dini toplumun elinden alarak kendi dini hâline getirmiş durumda. Maaş vererek imamları, camileri örgütlüyor. İnanan, ibadet eden Kürt toplumu bunlara dikkat etmeli. Çocuklarını eğitmek isteyen buna dikkat etmeli. Özellikle Kürt toplumu kendi mezhebini, tarikatını, inancını, ibadetini kendi gücüyle ve kendi örgütlülüğü temelinde yürütmeli. İbadet yerlerini, cemevlerini kendileri açmalı. Pir'ini, imamını kendisi beslemeli, tutmalı, devlet maaş versin dememeli. Bunun için Kürtleri, inanç alanında soykırım uygulamalarını görmeye ve bunlara karşı çıkmaya davet ediyorum."

HEDEF DAHA FAZLA  VEKİL ÇIKARMAK

Yeni kaos planlarının devreye sokulmasına gerekçe olarak da sol ve diğer Kürt partileriyle birlikte 'Demokratik Blok' oluşturmasına rağmen BDP'nin seçimlerde istenilen sayıda milletvekili çıkaramayacak olması gösterildi. KCK'nın yaptırdığı seçim yoklamasına göre BDP'nin bölgede ancak 15 milletvekili çıkarabildiği anlaşıldı. Bu nedenle bütün planlarını devreye sokup bir şekilde seçimlerde milletvekili sayısını artırmanın peşine düşen örgütün, İmralı ve Kandil'den gelen talimatlar doğrultusunda yeni stratejiler geliştirerek kamuoyu oluşturmak istediği, ayrıca daha önce planlanmış "suikast, saldırı, intihar, serhildan ve resmi kurumları işgal" gibi eylemlerin de sürdürmeyi planladığı kaydedildi.
 
EN BEĞENDİKLERİ İSİM ZERDÜŞT

Fırat Haber Ajansı, 2006'da Türkiye, İran ve Irak'taki 300 PKK'lı teröristin katıldığı bir anket yapmıştı. Ülkede Özgür Gündem gazetesinin sonuçlarını yayımladığı ankette yer alan bir soru teröristlerin dine bakışını gözler önüne sermişti. "En çok beğendiğiniz dini önder kim" sorusuna teröristlerin çoğunluğu Mecusiliğin kurucusu Zerdüşt'ün adını vermişti. Ankete göre terör örgütü üyelerinin yüzde 34'ü Zerdüşt'ü, yüzde 34'ü Hz. İsa'yı, yüzde 11'i Mani'yi, yüzde 10'ü Hz. Muhammed'i, yüzde 7'si Hz. Musa'yı ve yüzde 4'ü da Hz. İbrahim'i en beğendiği lider olarak belirtmişti.

"Kardeşliğe gölge düşüremeyeceksiniz"

"Hiç kimse göz yummayacaktır" Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, BDP'li Demirtaş'ın imamlara yönelik sözlerine ilişkin, ''Hiç kimse bu milletin kardeşlik unsurlarını bir biri ile kavga ettirerek oy hesabı yapamamalı'' dedi. Seçimler yaklaşırken siyasetçilerin üslubundan rahatsız olduğunu ifade eden Şenocak, "Seçimler öncesinde artık nelerin sömürülebileceğini çok net ortaya koymuştur. Her şeye rağmen camilerde sergilenen kardeşliğe gölge düşürülmesine kimse göz yummayacaktır. İslam'ın birçok değerini yok sayan kişiler, konu sömürmeye geldiğinde her şeyi ne kadar kolay kullandıklarını üzüntü ile takip etmekteyiz. Hiç kimse bu milletin kardeşlik unsurlarını bir biri ile kavga ettirerek oy hesabı yapamamalı. Bu milletin hiçbir unsurunun bir biri üzerinde üstünlüğü yoktur.''

BUGÜN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.