KCKPKK'nın haberleşme yöntemi

KCK\PKK'nın haberleşme yöntemi

Terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın Bitlis ayağı iddianamesinde örgüt üyelerinin nasıl haberleştiği deşifre edildi.

30 sanıklı iddianamede PKK/KCK adına faaliyet yürüten örgüt üyelerinin kullandığı şifreler dikkat çekiyor. Dağ kadrosundaki elemanlarıyla görüşmesi “Balık tutmak”, “Balığa gitmek” şeklinde şifrelenirken, örgütsel amaçlı toplanmak için “Okey oynayalım” şifresinin kullanıldığı göze çarpıyor. Silahlı saldırı için ise “Şimşek çakmış, yağmur yağmış” şifreleri kullanılmış.

253 sayfalık iddianamede mahalle meclisleri için toplantıya çağrılan kişilerin sayısının azlığı veya çokluğu için de “Bal çok var mı?” şeklinde haberleştikleri öne sürüldü.

İddianamede şu suçlama yapılıyor: “Yapılan teknik ve fiziki takip ile ortam dinlemelerinde kent meclisi toplantılarına Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren KESK ve ona bağlı olarak sendikal faaliyetlerden bulunan Eğitim-Sen ile SES'e üye olan devlet memurlarının, kentte faaliyet gösteren Meya-Der, Kürdi-Der ve İHD isimli dernekler ile Tatvan Belediyesi başkan yardımcıları ile BDP Tatvan teşkilatı yöneticilerinin katıldıkları, rapor sundukları ve raporların burada oylandığı ortam dinlemeleriyle açığa çıkarılmıştır. Toplantıya katılanlar sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye başkan yardımcıları terör örgütünün talimatı ile alınan kararlar doğrultusunda örgütsel faaliyetlerden bulunmuşlardır.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.