Keçiören'in konukları Senegal ve Fas

Keçiören'in konukları Senegal ve Fas

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri yoğun bir ilgiyle devam ediyor.

 

Etkinliklerin dün akşamki konukları  her ikisi de Afrika ülkesi olan Fas ve Senegal’di. Her iki ülkenin sanat ve kültürlerini tanıtan ürünlerin sergilendiği evlerin açılışının ardından Türkiye’de eğitim gören Senegalli öğrenciler sahne alarak gösterilerini sundu.

Geceye katılan ve bir konuşma yapan Senegal Kültür Bakanı Serigne Leye, Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği etkinlerin İslam dünyasının birbirini daha iyi tanıması bakımından büyük anlam ifade ettiğini vurgulayarak, “Değişik kültürlerin birbirlerini tanımalarının yolu bu tür yakınlaşmalardan geçiyor. Halkların birbirlerini daha iyi tanımalarına yönelik bu projeden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı tebrik ediyorum” dedi.

Fas Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muhammed İfriguine de konuşmasında kardeş ve dost ülke Türkiye’de güzel bir etkinlikte Türk halkıyla birlikte olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, Keçiören Belediyesi olarak düzenledikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri vasıtasıyla farklı kültürlerdeki ve farklı dillerdeki insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Keçiören Belediyesi ve Keçiörenliler olarak Ramazan ayı boyunca 28 farklı ülkeden gelen kardeşlerimizi milletimize has misafirperverlik örneğiyle karşılamaya çalıştık. Bugün de İki güzel kardeş ülkemizi kendi evlerinde ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.


 

Etiketler :