Kedi Katiline Büyük Tepki - video

Kedi Katiline Büyük Tepki - video

İzmir'de binlerce hayvansever Bornova'da bir kedinin üniversite öğrencisi tarafından ayağıyla ezilip öldürülmesini ve hayvanlara yapılan işkenceyi yürüyüşle proteste etti.

BİNLERCE HAYVANSEVER, İZMİR'DE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Konak Meydanı'nda toplanan hayvanseverlere İzmir Barosu da destek verdi. Ellerinde ''Kedi Katili Cezasız Kalmasın'', ''Hayvanları Öldürenler Yargılansın'', '''İzmirli Uyuma Hayvanına Sahip Çık'', ''Bugün Hayvana Yarın İnsana'', ''Aramızda Katil İstemiyoruz'', ''5199 Sayılı Yasa TCK Kapsamına Girmeli'' yazan dövizleri taşıyan hayvanseverlerin yürüyüşüne Ege Üniversitesi'nden bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Konak Meyda'nden basın açıklaması yapacakları Gündoğdu Meydadı'na kadar yürüyen hayvanseverlere İzmirler de alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşe katılan İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, kediyi öldüren gencin fotoğrafının, adının, okuduğu üniversitenin bulunduğu broşürün dağıtılacak hedef gösterilmesinin doğru olmadığını söyleyerek, ''Bu genci bir katil olarak göstermeyin'' dedi. Hayvanseverler ''O genç bir insan değil, bir katil'' diyerek Sökmen'in sözlerine tepki gösterdi. Sökmen, ''Burada bu olaya tepki gösteren bir çok anne baba var. Burada ailelere büyük iş düşüyor. Çocuklara mutlaka küçük yaşlarda hayvan sevgisini aşılamalılar. Hayvan sevmeyen insan da sevemez'' dedi.

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aydın Özcan da ''Hayvanlar aktif bir şekilde istismar ve yok edilmekte. Çok kötü muamelere maruz bırakılmaktadırlar. Bunun en büyük nedeni ne yazık ki yasal düzenlemelerimizin eksikliği, uygulamaların yetersizliğidir. Hal böyle iken Bornova semtinde bir büfenin önünde, kutunun için de, büfe sahibi tarafından bakılan bir kedi, ülkenin geleceğini temsil etmesi bir yana, kendilerdine bile faydaları olmadığını düşündüğümüz bir grup gencin, gerek müdaheleleri gerekse müdahalesizlikleri sebebiyle, vahşice katledilmektedir. Ancak hayvan hakları için çaba gösteren, bu konuda isyan bayrağını çoktan çekmiş olan hukukçular açısından daha vahim bir durum var ki, o da, olayın ardından, bu konuda yasal düzenleme bulunmaması sebebiyle kasten cana kıymış olan sorumluların salıverilmeledir'' dedi.

Kediyi besleyen büfeci Arda Baran da, ''Kedim öldü, ama bundan sonra inşallah binlerce kedinin hayatı kurtulur'' dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Etiketler :