Kediyi atan komşusunu mahkemeye verdi

Kediyi atan komşusunu mahkemeye verdi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan Fatma Birol, kedisini 9. kattaki evinden atarak ölümüne neden olduğu öne sürdüğü komşusundan davacı oldu.

ilçedeki bir apartmanın 7. katında bulunan evinde 1 yıldır beslediği kedisinin, temizlik nedeniyle açık bırakılan yangın merdiveninden çıkarak 9. kattaki komşusu Mehmet G'nin evine girdiğini, komşusunun da kedisini balkondan atarak ölümüne neden olduğunu ileri sürdü.

Bunun üzerine Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığına konuyla ilgili şikayet dilekçesi verdiğini anlatan Birol, şikayet dilekçesi sonucu soruşturmanın tamamlandığını ve dava açıldığını belirterek, ilk duruşmanın da yarın Vakfıkebir Adliyesinde yapılacağını söyledi.

Bir hayvansever olarak yaşadıklarından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Birol, ''Olay günü temizlik yapıldığından yangın merdiveninin kapıları açıktı. Bir anlık dalgınlığımdan yararlanan kedim, 9. kattaki komşumun balkonuna kaçtı. Komşum da kedimi balkondan attı. Beton zemine çarpan kedim öldü'' dedi.

Konuyu adli makamlara taşıdığını dile getiren Birol, ''Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ve hayvanlara yapılan zulme karşı örnek olsun diye davamda ısrarcı oldum. Adalet mahkemede yerini bulacaktır'' diye konuştu.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Melahat Altuntaş ise Birol'un hukuki mücadelesinde her zaman yanında olduklarını, kendisini mahkemede de yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, ''Hayvanların da birer canlı olduğu unutulmamalı. Hayvanlar kolay öldürülmemeli'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :