KEKiK Kenan Evren’in peşini bırakmıyor

KEKiK Kenan Evren’in peşini bırakmıyor

Bir grup 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında daha önce yaptıkları suç duyurusuyla ilgili işlem yapmadığı belirtilen savcıları göreve çağırdı.

Aralarında oyuncu Lale Mansur ve balerin Zeynep Tanbay'ın da bulunduğu bir grup 12 Eylül darbesini yapanlar hakkında daha önce yaptıkları suç duyurusuyla ilgili işlem yapmadığı belirtilen savcıları göreve çağırdı.

Teşhir edeceğiz

İstanbul Adliyesi önünde toplanan ve kendilerine ''Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi'' (KEKİK) adını veren grup adına bir açıklama yapan sanatçı Lale Mansur, 12 Eylül 1980 sabahı TSK'nın bir darbeyle ülke yönetimine el koyduğunu, 1 Mayıs 1977'de Taksim'de, ardından Çorum ve Maraş'ta yapılan katliamların planın parçaları olduğunu ve bu tür şeylerin askerin geleneksel taktik alanları içerisinde bulunduğunu
öne sürdü.

''Darbeden 30 yıl sonra yapılan referandumda 'evet' dememizin en büyük nedeni Evren ve arkadaşlarının yargılanmasını sağlamaktı. 13 Eylül sabahı Türkiye'nin her yerinden darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu'' ifadesini kullanan Mansur, buna rağmen Evren'in savcılığa ifadeye çağrılmadığını ve diğer darbeciler hakkında da işlem yapılmadığını savundu.

Dünyada darbecilerini yargılayan ülkeler olduğunu ve Evren'i koruyanlara Arjantin örneğini hatırlatmak istediklerini ifade eden Mansur, ''Şimdi biz KEKİK olarak suç duyurumuz hakkında işlem yapmayan memurundan amirine, savcısından hakimine, müsteşarından bakanına, başbakanından cumhurbaşkanına kadar herkesi izleyeceğiz. Müracaatımız hakkında işlem yapmayanları adıyla unvanıyla kamuoyuna duyurup teşhir edeceğiz'' dedi.

Sacit Kayasu da vardı

Aralarında Evren hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edildiği belirtilen eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu ile BDP Milletvekili Ufuk Uras'ın eşi Zeynep Tanbay'ın da olduğu grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Etiketler :