Kemal bey fıkrasını kendi yazıyor

Kemal bey fıkrasını kendi yazıyor

"CHP lideri kendi fıkrasını kendi yazıyor" diyen Taraf CHP liderini çok kızdıracak.

TOBB’un (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) 66’ncı seçimsiz olağan Genel Kurulu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biraraya geldi. Bugün gazetelerde kendine geniş yer bulan haber Taraf gazetesinin manşetindeydi. Hem de öyle bir manşet ki CHP'yi çileden çıkaracak... "Kılıçdaroğlu’nun biri bir gün... CHP lideri kendi fıkrasını kendi yazıyor" manşeti atan Taraf spotunda da şu ifadelere yer verdi: “Çık yolsuzluk yapmadım de” diye Kürşad Tüzmen’e meydan okuyan CHP lideri, 24 saat sonra Tüzmen’le karşılaşınca ağız değiştirdi: Size demedim

TEK TEK TOKALAŞTI

TOBB’un 10 yıllık faaliyetlerini anlatan multivizyon gösterisinin ardından Başbakan Erdoğan salona, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile birlikte girdi. Başbakan ve beraberindekiler, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere protokoldekilerle tek tek tokalaştı.

OMZUNA DOKUNDU

Seçim meydanlarında birbirlerine ağır ithamlarda bulunan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu tokalaşma sırasında göz göze gelmedi. Ancak, Erdoğan konuşmasının ardından Genel Kurul’dan ayrılırken, daha sıcak bir temas gerçekleştiği gözlendi, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun omzuna hafifçe dokunması dikkat çekti. Genel Kurul’a MHP Lideri Devlet Bahçeli ise katılmadı.

Kılıçdaroğlu’ndan Tüzmen’e: Lafım size değil

12 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday gösterilmeyen eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, eski bakanların yolsuzluk yaptığını iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile TOBB Genel Kurulu’nda karşılaştı. Erdoğan’ın bazı bakanların şaibeli oldukları, yolsuzluk yaptıkları için aday gösterilmediğini söylediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Türkiye tarihinde ilk kez bir Başbakanın kendi bakanlarının yolsuzluk yaptığını ve o gerekçeyle listeye alınmadıklarını söyledi. Bu bakanlar kimler? Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, çık açıklama yap, ya ‘ben yolsuzluk yapmadım Başbakan yalan söylüyor’ de ya da sesini kes, yolsuzluk yaptığını kabul ediyorsun” demişti.

Tüzmen ile ayaküstü sohbet eden Kılıçdaroğlu, dün söylediği sözlerden geri adım attı. Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk yapmakla itham ettiği bakanlar arasında yer alan Tüzmen, görüşmenin içeriğiyle ilgili olarak, “Kendisine ‘söylecek sözünüz varsa bana söyleyin’ dedim. ‘Ben sizi genel müdürlük döneminizden biliyorum, siz beni müsteşarken tanıyor muydunuz?’ diye sordum” değerlendirmesinde bulundu. Tüzmen, Kılıçdaroğlu’nun “Ben sizi dürüst birisi olarak bilirim lafım size değil” demesi üzerine konunun kapandığını söyledi. İkilinin konuşmasına CHP Başkan Yardımcılarından Umut Oran da eşlik etti. Kürşad Tüzmen, Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun kürsüye çıkmasının ardından Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun arasına oturarak her iki liderle sohbet etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.