Kemal Burkay: PKK'yı derin devlet kurdu

Kemal Burkay: PKK'yı derin devlet kurdu

Kemal Burkay, PKK'nın derin devlete ait bir proje olduğunu iddia etti.

CNN Türk'te yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu '5N 1K' programına konuk olan Kemal Burkay, gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu.

Burkay, iddiasında terör örgütünün elebaşı olan Abdullah Öcalan'ın "PKK'yı kurduk, silâh ve ekmeğimizi devlet verdi. Korumamızı üç yıl devlet sağladı” dediğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bizzat kendi merkez komitesinde görev alıp da ayrılanlara karşı bir dizi cinayetler işledi. Bekaa Vadisi ve resmi dilde Kuzey Irak olarak nitelendirilen Güney Kürdistan'daki PKK kampları böylesin ölüm tarlalarıyla doludur.Şimdi bunların yakınları da çok acılar çekti.Bu da araştırılmalı."

"PKK BANA KARŞI KAMPANYA AÇTI"

"Bunu söylerken ister istemez PKK'nın kuruluşundan söz etme gereği duydum.Yani PKK ile bir alıp vereceğim yok.PKK şu anda bana karşı büyük bir kampanya açtı.PKK'nın bir kere kuruluşu istihbarat örgütlerinin işidir, derin devletin projesidir. Ben bunu geçmişten beri söylüyorum, ilk defa söylemiyorum ama ilk defa bu kadar tepki görmesinin nedeni bunun kamuoyuna yansımasıdır.Çünkü PKK da derin devlet de en çok gerçeklerin ortaya dökülmesinden korkuyor.Halkın, Kürtlerin ve Türklerin gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. Ben örnekler verdim.Yani ezbere suçlamadım PKK'yı.Verdiğim örnekler de bizzat Abdullah Öcalan'ın sözleri ve yazılarıydı.." diye sözlerine devam eden Kemal Burkay, Abdullah Öcalan'ın "PKK'yı kurduk, silâh ve ekmeğimizi devlet verdi. Korumamızı üç yıl devlet sağladı” söylemini hatırlattı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum