Kempten şehrinde muhteşem sergi

Kempten şehrinde muhteşem sergi

Almanya’nın Kempten şehrinde ikamet eden 41 yaşındaki yazar ve ressam Nebiye Uhlemayr 17 Şubat Tarihinde kitap ve resim sergisi açacak

Pınar Kibar`ın haberi

Yazmış olduğu kitabı Parwana (Pervane) ile büyük ilgi toplayan Nebiye Uhlemayr, pek yakında kendine has üslubuyla çizmiş olduğu resimleri ile sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Geçirmiş olduğu kanser hastalığından sonra,  Kitabının ismini Pervane (Parwana) koyduğunu belirten Uhlemayr,”Her gördüğü ışığı büyük bir çıkış yolu, bir özgürlük zannedip ateşe dalan kendini yakan, yandıktan sonra gerçek özgürlüğü bulan bir Pervane gibi. Kitabımda inanan insanların yanında, inanmayan insanlara da seslendim, onları düşünmeye sevk etmeye çalıştım. Ben Dinin ve bilimin birbirine zıt olmadıklarına inandığım için Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri beni çok etkiledi ve buna kitabımda değindim.“  dedi.

Ressamlıkla da uğraşan Uhlemayr, „Diğer resimlerimin yanında devamlı Kalligrafie yazılarıma da yer veriyorum. Resimlerimi görmeye gelen bilhassa gayrimüslimleri Kûran´ın güzel yazısıyla da etkilemeye çalışıyorum. Allah nasip ederse Şubat ayının 17'sinde ikamet ettiğim şehir olan Kempten'de, bir taraftan kitabımın tanıtımını yaparken, diğer taraftan da, bazı resimlerimi de sergileyeceğim “ şeklinde konuştu.

Nebiye Uhlemayr ileriki zamanda Kempten´de Rathaus´da „Dialog in Bildern“, „Resimlerle Diyalog“ adı altında bir sergi daha düzenleceyeceğinin müjdesini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :