Kenan Evren ilçesi 'evet' dedi

Kenan Evren ilçesi 'evet' dedi

Darbe Lideri Evren 'evet' çıkarsa intihar edeceğini açıkladı ama bir darbe de isminin verildiği ilçeden yedi...

Darbe lideri Kenan Evren, Anayasa değişikliğinden sonra yargılanması gündeme gelirse "tabancasındaki bir kurşunla kendi işini bitireceğini" vurgulamıştı. Ancak 'evet' çıktı. Ve Darbecilere yargı yolu açıldı. Habername ailesi olarak yetkililere sesleniyoruz... Aman Evren'i müşahede altına alın... Çünkü bir kötü haber de Evren'e ismini taşıyan ilçeden geldi.

Kenan Evren'in isminin verildiği Ankara'nın Evren ilçesinde vatandaşlar, anayasa paketi değişikliğine 'evet' dedi. 2 bin 730 seçmenin yer aldığı Evren'de bin 757 oy geçerli ilan edildi. Evrenliler'in yüzde 62'si anayasa değişikliğine 'evet' derken yüzde 38'i de 'hayır' dedi. Son yerel seçimlerde Evren'i MHP'li belediye almıştı.

12 Eylül askeri müdahalesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in adı birçok okul, cadde ve meydana verilirken bir ismi de Ankara'ya 178 kilometre uzaklıktaki 5 bin nüfuslu Çıkınağıl ilçesine verilmişti. İhtilal sonrası merkezden atanan yöneticiler, Çıkınağıl adını 'bir yardım görürüz' düşüncesiyle Evren ismiyle değiştirmiş. Bir rivayete göre de Evren'in komşu ilçesi Şereflikoçhisar ilçesine ziyarete gelen dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren, bu ilçeden beklediği ilgiyi göremeyince Çıkınağıl'ı ilçe yapıp ismini de Evren olarak vermiş. İlçenin eski ismini alması için 1999 yılında Ankara Valiliği'ne başvuran vatandaşların bu talebi 'Kenan Evren yaşıyor, şık olmaz' denilerek geri çevrilmişti.

Etiketler :