Kenan Evren'i asmayıp besleyelim

Kenan Evren'i asmayıp besleyelim

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın darbe suçundan müebbete mahkum edilmesi akla Evren'in meşhur sözlerini getirdi: "Asmayıp da besleyelim mi.."

12 Eylül Davası'nda esas hakkında görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcının görüşünün ardından sanık savunmaları yapıldı. Mahkeme savcının kararını indirerek ikiliye müebbet hapis cezası verdi.

Tahsin Şahinkaya ile Kenan Evren'in müebbet hapse mahkum edilmesi, 12 Eylül'de idam edilen onlarca solcu-sağcı hakkındaki sözlerini hatırlattı.

ASMAYIP DA BESLEYELİM Mİ DİYORDU

12 Eylül darbesinin ardından solcu ve ülkücü gençlerden birçok insan idam edilmiş, işkenceden geçirilmiş ya da faili meçhul şekilde öldürülmüştü. Kenan Evren bir sağdan ve bir soldan idam edilen gençlerle ilgili eleştirilere hemen her gittiği yerde sert cevaplar veriyor ve"asmayıp da besleyelim mi" diyordu.

İDAM KALKALI 12 YIL OLDU

Türkiye'de, 2002 yılından beri hiç kimse için idam kararı verilmedi. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın idam ettiği sağcı ve solcu gençlerin aileleri bu ikilinin idam edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirseler de Türkiye'de artık kimse idam edilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.