KENAN EVREN'İN AYLIK GELİRİ BELLİ OLDU

KENAN EVREN'İN AYLIK GELİRİ BELLİ OLDU

12 Eylül Darbe Davasının bir numaralı sanığı Kenan Evren, mahkemede ne kadar aylık geliri olduğunu açıkladı.

12 Eylül Davası duruşması başladı. Sağlık nedeniyle duruşmaya katılmayan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya telekonferans yöntemiyle duruşma iştirak ediyorlar.

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yüzüne telekonferans yöntemiyle iddianame okunmaya başladı.

12 Eylül Davası iddianamesini TRT'den bir spiker okuyor.

Bu arada sanıkların aylık gelirleri de belli oldu. Kenan Evren 13.330 lira, Tahsin Şahinkaya ise 6.800 lira aylık gelir beyan ettiler.

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, telekonferansla ifade veriyor. Müdahil avukatlar, görüntünün net olmadığı ve Kenan Evren'in yüzünün görünmediği gerekçesi ile mahkeme başkanına itirazda bulundu.

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 9. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Mahkeme salonuna 4 ekran yerleştirildi. Ekrana sanıklardan İstanbul GATA'da tedavi gören Şahinkaya ile Ankara GATA'da tedavi gören Evren'in görüntüsü yansıtıldı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasının bugünkü duruşmasında sanıklar Kenan Evren, tedavi gördüğü Ankara GATA hastanesinden, Tahsin Şahinkaya ise İstanbul GATA hastanesinden telekonferans yöntemiyle duruşma salonuna bağlandı. Sanıkların dinlenmeye başlanmasının ardından müdahil avukatlar sanıklarının yüzünün seçilmediği gerekçesiyle itiraz etti. Teknik bağlantının göstermelik olduğunu öne süren avukatlar, beden dilinin görünmediğini söyledi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıkların avukatı Bülent Hayri Acar, müdahilliğine karar verilen bazı gerçek ve tüzel kişiler ile avukatları katılıyor.

Salondakiler ilk olarak Tahsin Şahinkaya'nın görüntüsünü gördü. Şahinkaya, İstanbul GATA'da yatağında yarı oturur vaziyette bulunuyor.

EVREN VE ŞAHİNKAYA'NIN GÖRÜNTÜLERİ

Ekrana sanıklardan Şahinkaya'nın görüntüsü yansıtıldı.

Şahinkaya'nınkinden bir süre sonra Kenan Evren'in bulunduğu odanın görüntüsü ekranda yer aldı. Evren, daha sonra Ankara GATA'daki odasında bir kişinin eşliğinde yatağa yarı yatar yerleşti. Evren'in yanında, avukatlarından Sezin Duygu Tuncer de bulunuyor.

EVREN: AYLIK GELİRİM 13 BİN 330 LİRA

Kenan Evren, kimlik tespiti sırasında ikamet adresi olarak, ''Ankara'da Merkez Orduevi'nin yanındaki'' askeri lojmanı bildirdi. Evren, eğitim ve aylık gelir durumuyla ilgili, ''Aylık gelirim 13 bin 330 lira. Eğitim durumum, Askeri Akademi mezunuyum'' dedi.

TAHSİN ŞAHİNKAYA'NIN GELİRİ

Tahsin Şahinkaya da adres olarak ''Fenerbahçe Orduevi Korumalı Lojmanlar''ı bildirdi. Askeri Akademi mezunu olduğunu belirten Şahinkaya, aylık gelirini 6 bin 800 lira olarak açıkladı.

Soruların bazılarını iyi duyamayan Evren ve Şahinkaya'ya, bu bilgiler alınırken, yanlarında bulunan kişiler yardımcı oldu.

Mahkeme heyeti, ara karar uyarınca, 12 Eylül davası sırasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın savunmalarının alınacağı yerde bulunan görevlilerin isimlerini, sesli ve görüntülü bağlantıyla tutanak altına aldı.

Darbeciler yatakta! 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.