"Kendi onursuzluğunu kapatmak için..."

"Kendi onursuzluğunu kapatmak için..."

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ermenistan Devlet Başkanı'nın sözlerine tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermenistan Devlet Başkanı'nın "Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler" sözlerine tepki göstererek, "Ermenistan Devlet Başkanı, sonunda çizmeyi aşmış ve kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuzluğun batağına saplanmıştır" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Ermenistan'la ilişkilerin normalleştirilmesi adına maç bahaneleriyle yapılan ziyaretler, 10 Ekim 2009 tarihinde Zürih'te imzalan protokoller; diasporanın tezlerini kabul ettirme konusunda ümitvar olmasını sağlamış ve soykırım iftirasının zinde tutulmasına katkı vermiştir. Bu protokollerde; iki ülke arasındaki mevcut sınırların, uluslararası hukukun ilgili anlaşmalarında yer bulduğu biçimiyle karşılıklı olarak tanınması ifade edilmişse de, Türkiye-Ermenistan sınırını belirleyen 1921 tarihli Kars Antlaşması'na atıf yapılmaması büyük bir handikap olarak hafızalarda kalmıştır. AKP Hükümeti, Dağlık Karabağ ve çevresinde Ermenistan işgali bitmediği halde bunu imza masalarında görmezden gelmiş ve tek taraflı bir ilişkiye göz göre göre rıza göstermiştir. Ermenistan Devleti'nin sözde soykırım iddialarını ahlaksızca diline dolaması ve üstelik AKP'nin de buna çanak tutması aziz milletimizin hayâsızca soykırımcı olarak suçlanmasında önemli bir eşik olmuştur. Gerçeklerle hiçbir alakası olmayan bu iftiranın, AKP vasıtasıyla el altından kabul ettirilmeye çalışılması, Türk milletinin asla affetmeyeceği ve sineye çekmeyeceği bir namertlik olacaktır. Ermenistan Devlet Başkanı'nın haddini ve hududunu aşan son beyanları ise bu meselede bütün ölçü ve ayarların kaçtığının bariz delili olarak karşımızdadır. 'Türk liderler er ya da geç Erivan'daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler' ifadelerini kullanan Ermenistan Devlet Başkanı, sonunda çizmeyi aşmış ve kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuzluğun batağına saplanmıştır. Bilinmelidir ki, Türk milletinin sinesinden çıkan hiçbir siyasetçi ya da lider; Erivan'da böylesi bir alçalmayı, zilleti ve rezaleti kabul etmeyecek ve aklından dahi geçirmeyecektir."

-ERMENİSTAN DEVLETİ ÖZÜR DİLEMELİ-

MHP Lideri Bahçeli, Türk milletinin hiçbir yerde diz çökmeyeceğinin altını çizdiği açıklamasında böylesi bir alçaklığa tevessül edenlerin milli vicdanlarda ebediyete kadar beddualarla hatırlanacağını da sözlerine ekledi. "Ermenistan Devleti'nin biraz gururu ve şerefi varsa; soykırım aldatmasından önce; Azerbaycan topraklarını işgal eden kanlı eylemlerinden, vatanımızdaki mezalimlerden, Hocalı'da katlettiği masumlardan dolayı özür dilemeli ve topraklarımız üzerinde yaptığı hesaplardan ve taşıdığı heveslerden vazgeçerek nedamet göstermelidir" diyen Bahçeli Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ'daki vahşet ve cinayetlerinin hesabı sorulmadan ve buradaki mütecaviz girişimleri sonlanmadan; normalleşme uğruna atılacak adımların, kurulacak müzakere masalarının millet açısından hiçbir hükmü ve inandırıcılığı bulunmayacağını söyledi.

-PROTOKOLLER MECLİS GÜNDEMİNDEN ÇIKARTILMALI-

AKP Hükümeti'nin bu açıklamalarla ilgili suya sabuna değmeyen birkaç beyanı dışında, Ermenistan'a hak ettiği cevabı veremediğini de belirten Bahçeli bu durumun hükümetin art niyetinden kaynaklanmıyorsa, kesinlikle basiretsizliği olarak anılacağını söyledi. Bahçeli şunları kaydetti:

"Bu gelişmeler karşısında, Ermenistan'la imzalanan protokoller Meclis gündeminden tamamen çıkartılmalı ve Dersim isyanındaki körlük, kastı aşan ve ihanete varan yorumlar bu meselede asla tekrar edilmemelidir. Önümüzdeki günlerde, Fransa'da oylanacak sözde soykırım yasalarını inkâr edenlere ceza verilmesine yönelik yasa teklifinin kabul edilmemesi amacıyla, bu ülke nezdinde de lazım gelen girişimler süratle yapılmalıdır. Fransa Cumhurbaşkanı'nın siyasi kaygıları çerçevesinde tarihi gerçekleri bükmesi ne kendisine ne de Fransa'ya bir şey kazandırmayacak ve kendi sömürgeci geçmişlerini de aklamaya yetmeyecektir. Öte yandan Füze Savunma Sistemi'nin Malatya'ya kurulması nedeniyle İran Devleti pervasızca ülkemizi tehdit eder bir duruma gelmiştir. İsrail'in, İran'a karşı güvenliğe alınması amacına dönük bu sorumsuz ve kendi çıkarlarımızın hilafına olan uygulamanın, sancılı sonuçları bu vesileyle bir bir kendisini göstermeye başlamıştır. AKP Hükümeti, Batı'nın dayatmaları karşısında Füze Savunma Sisteminin kurulmasına izin vermekle milletimizi doğrudan hedef yapmış ve sıfır sorun politikasından fiili savaş şartlarının sınırına dayanmıştır. İran'ın, kendisine bir saldırı olursa ilk olarak Malatya'yı vuracağını duyurması AKP'nin iflas eden dış politikasının son versiyonlarından sadece birisidir. Gelişen son hadiseler kapsamında; barış sözleri yerini restleşmelere bırakmış, dostluk köprüleri kapanması zor uçurumlara dönüşmüş, diyalog ve işbirliği hamleleri geri tepmiştir. Bu küstah meydan okumanın, aziz milletimizi korkutmaya ve sindirmeye dönük gözü dönmüşlüğün müsebbibi kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vizyonsuz ve küresel hesaplara angaje olan politikalarıdır. Soydaşlarımıza baskı ve eziyetle özdeşleşen İran'ın, bu densiz ve kontrolsüz çıkışını sineye çeken AKP Hükümeti, bu aciz duruşuyla milletimizin kudretine ve saygınlığına gölge düşürmüştür. BOP'un hesaplarını görmekle meşgul olan iktidar zihniyeti, milletimize verilen gözdağlarını ve yapılan şantajları idrak edemeyecek kadar gerçeklerle bağını ve bağlantısını koparmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.