"Kendimi affedemiyorum..."

"Kendimi affedemiyorum..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şike yasası ile ilgili sürpriz bir itirafta bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği şike yasasıyla Köşk'ten yana tavır alan ardından, 'Bu yasa tekrar TBMM Genel Kurulu'na getirilemez' demişti.

Bu tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün şike yasasını onayladı. Bir televizyon kanalında onaylanan şike yasasıyla ilgili çekincelerinin halen devam ettiğini kaydeden Bülent Arınç, 'Bu konuda tek bir hata yaptım; o da milletvekillerinin bu yasa tasarısını tekrar TBMM Genel Kurulu'na getirmeye cesaret edemeyeceği yönündeki sözlerimdir' dedi.

KENDİMİ AFFETMİYORUM BU KONUDA

İşte Arınç'ın o sözleri:

Tasarı olarak Bakanlar Kurulu’nda görüşülseydi ben düşüncemi ifade ederdim. Çoğunluk ne derse ona da uyardım. Grup Başkanvekili imza atmışsa Başbakan’ı ve grubu temsilen imza atmış demektir. AK Partili vekiller Grup Başkanvekilinin imzasına sadık kalırlar. Fikirlerini söylerler ama grup kararına uyarlar. Tek bir yanlışım var. O da büyük bir yanlış. Kendimi affedemiyorum o konuda. Benim bu kanunu bir daha getirmeye cesaret edemezler lafım affedilemez bir hata..

SANDIM Kİ VEKİLLER BİR DAHA BUNUN KAPAĞINI AÇMAZ

Ben cumhurbaşkanının geri gönderme gerekçesini sevinçle karşıladım. Sandım ki vekiller de ‘bunun kapağını bir daha açmayalım’ derler diye düşündüm. Benim şunu bilmem gerekirdi ki her sebeple bir yasama düzenlemesi yapılabilir. Yasama yetkisini kullanırken Meclis bunu dengeleyecek. Benim sevinçle ‘Bir daha Meclis’ten geçmez’ dememeliydim. Neler gördüm, bu Meclis’ten bir daha gelir ve geçeri aklıma getirseydim de o cümleyi kullanmasaydım. O süreçte Başbakan’la bu konuyu hiç konuşmadım.

GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ

Benim bu konudaki düşüncem belli. Bu konuda en net olan biriyim. Anayasa değişikliğinde dikkat edilmeyen konu yeni yasaların gelmesiyle belli olacak.

Taha Akyol yazdı, Medvedev-Putin örneği dendi, sizin Başbakanlınızı yazdı. Biz 5'i, 7'yi boşa tartışmayalım. O aday olacak kişi belli olduğunda adaylar ortaya çıkar. Putin Medvedev örneğini vermek Türkiye için doğru da değil.

AK Parti tüzüğü nedeniyle ara vereceğiz. Daha çok konferans takip edeceğiz, çocuğumuza, torunumuza döneceğiz. Siyasetten kopmak mümkün değil. Ben üçüncü dönem sonunda Allaha ısmarladık demekten çok mutlu olacağım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.