"Kendine Keşif" sergisi Büyük Çamlıca Camii'nde açıldı.

"Kendine Keşif" sergisi Büyük Çamlıca Camii'nde açıldı.

Toplam 100 eserin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar görülebilecek.

İSTANBUL (AA) - Ressam Sündüz Yılmaz'ın "Kendine Keşif" başlıklı resim sergisi, Büyük Çamlıca Camii 1071 Fuaye Alanı'nda sanatseverlerle buluştu.

Sergiden elde edilen gelirin tamamı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler yararına kullanılacak.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin hikayesinin yaklaşık 3 yıl önce salgın döneminde başladığını söyledi.

Kuru yapraklar üzerine resmettiği kuşların her birinin esmayıhüsnaya karşılık gelmesini arzuladığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir sabah namazından sonra çıktığım yürüyüşte kuru yapraklar ayağıma dolandı. 'Rabbim, biz hizmetimiz için yarattıklarının hakkına girdik. Bizi bağışla.' dedim. Sanki sahile vurmuş deniz yıldızlarını tek tek denize atan adam gibi, o yaprakların kuruyup gitmesine gönlüm el vermedi. Kuru yaprakların üzerine kuşları resmetmek istedim. Her yaprağı boyarken başka bir sıfatını görüyordum rabbin. Kuşların esmayıhüsnayı çok güzel anlattığını fark ettim. Kimine baktığımda sevgi dolu, kimine baktığımda her şeyi işiten, kimine baktığımda her şeyi gören..."

Sündüz Yılmaz, sergiyi hazırlarken niyetinin bir yardıma vesile olmasını çok istediğinin altını çizerek, "Yaşadığımız bu büyük afetin yaralarını sarmaya küçük bir vesile olması için elde edilen geliri depremzedelere bağışlayacağız." dedi.

Önceki kişisel sergilerine kıyasla daha büyük çaplı bir sergi olduğunu vurgulayan Yılmaz, sanatseverleri sergiyi ziyaret ederek kendilerini keşfetmeye davet ettiğini aktardı.

Toplam 100 eserin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.