Kenya’da Kuraklıkla Mücadeleye Destek

Kenya’da Kuraklıkla Mücadeleye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının destekleriyle Kenya’nın Embu eyaletinde toplam 20 su havuzu kuruldu.

Kuraklığın ulusal felaket olarak ilan edildiği Kenya’da, bu durumdan etkilenen iş kollarının başında tarım sektörü geliyor. Ekinlerini sulamakta zorlanan Kenyalı çiftçilerin tarımsal ve günlük kullanım için gerekli su ihtiyacının karşılanması ve yerli halkın kuraklıkla mücadelesine destekte bulunmak amacıyla Embu eyaletinde toplam 20 su havuzunun kurulumunu tamamladı.

8m/6m ebatlarında ve 2m derinlikte kazılmış olan bu su havuzu, geçim kaynağı tarım olan yerli halkın, suya ulaşma sorununa çözüm olması öngörülüyor.

Sustainable Agriculture Community Development Programme (SACDEP) isimli sivil toplum kuruluşu ile iş birliğinde gerçekleşen Geomembranlı ve Gölgelikli Yağmur Suyu Depolama Çözümleri Kurulması Projesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine; Mbeere North Bölgesi Tarım İşleri Sorumlusu Samson Njagi, SACDEP Direktörü Ngugi Mutura, TİKA Nairobi Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ve çiftçiler katıldı.

Mbeere North Bölgesi Tarım İşleri Sorumlusu Njagi buradaki konuşmasında TİKA’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti.

TİKA Nairobi Koordinatörü Ümütlü de su havuzlarının, kuraklıkla mücadeleye, bölge tarımına ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik olumlu ve önemli katkılar sunacağını kaydetti.

3-620-300.jpg4-620-300.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.