Kerkük'te Büyük Patlama: 27 Ölü

Kerkük'te Büyük Patlama: 27 Ölü

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te art arda yaşanan 3 patlamada, en az 27 kişi hayatını kaybetti. Irak genelinde son dönemde yaşanan şiddette artış gözleniyor. Özellikle de ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde...

Geçen hafta Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı'nın evine saldırı düzenlenen kentte, bu sefer hedef, Emniyet Müdürlüğü idi..

Önce, Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkında bomba yüklü araç patladı. Patlama sonrasında polislerin otoparka çıktığı sırada da ikinci patlama meydana geldi.

45 dakika sonra da yaralıların hastaneye taşındığı yolda üçüncü bir patlama oldu. Patlamalarda 27 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.

Ancak şiddet sadece Kerkük'te değildi. Başkent Bağdat'ta bir din adamının aracına yerleştirilen bomba patladı, din adamı hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı. Bağdat'ın kuzeyindeki Kariya'da askerlerin devriye gezdiği yolun kenarındaki bombanın patlaması sonucu dördü öldü.

Bakuba'da da, park halindeki bomba yüklü araç patladı, iki kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Irak'ta, Arap, Kürt ve Türkmen nüfusun birarada yaşadığı ve dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip Kerkük, Amerikan askerlerinin çekilmesi ertesinde, olası bir çatışmanın ilk çıkabileceği yerlerin başında görülüyor. Ancak ülke genelinde de giderek artan şiddet, endişeleri beraberinde getiriyor.

TRT HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.