Kerry: Filistin İçin Hedefimize Ulaşmak Hayal Değil

Kerry: Filistin İçin Hedefimize Ulaşmak Hayal Değil

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Filistin için nihai hedefimiz, bağımsız, yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Bu hayal değildir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Filistin halkı için nihai hedefimiz, bağımsız, yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Bu hedefe ulaşmak hayal değildir" dedi.

"BARIŞ İMKANSIZ DEĞİL"

Kerry, 3 günlük İsrail-Filistin ziyaretini tamamlamasının ardından ülkesine dönerken basına yaptığı açıklamada,  "İsrail ile Filistin arasında barış imkansız değil. Şimdi, elimizde daha önce olmayan barış fırsatına sahibiz. Filistin halkı için nihai hedefimiz, bağımsız yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Bu hedefe ulaşmak hayal değildir" diye konuştu.

"LİDERLER BARIŞ İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPACAK"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile görüştüğünü belirten Kerry, "Zor ve önemli olan barışın sağlanması için iki liderle de görüştüm. Kendileri de bana barışın sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler" ifadesini kullandı.

"İSRAİL'E DESTEĞİMİZ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR"

Filistin ve İsrail arasındaki barış müzakereleri konusunda olumsuz düşünenlerin, sürecin başından itibaren "Ortadoğu'da barış mümkün değildir" diyerek karamsarlığa düştüğünü dile getiren Kerry, şunları kaydetti: "ABD, barış görüşmelerinin başladığı tarihten bu yana tarafların diyalog görüşmelerini yakından takip ediyor. Barışın kolay ve hemen gerçekleşecek bir şey olmadığını biz de biliyoruz, ilgili taraflar da. İki lider de barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlanacağına ve iki ülke halkının barış içinde huzurlu bir şekilde yaşayacağına inanıyor. İsrail'e olan desteğimiz çok eskilere dayanıyor. Aynı destek bugün de devam ediyor. İsrail için istediğimiz güven ve istikrarı, Filistin için de istiyoruz. Filistin halkı için nihai hedefimiz, bağımsız yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Bu hedefe ulaşmak hayal değildir."

haberler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.