Kerry iklim anlaşmasını kucağında torunuyla imzaladı

Kerry iklim anlaşmasını kucağında torunuyla imzaladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Paris Anlaşması'nı kucağına torununu alarak imzaladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen törende, Paris İklim Anlaşması'nı kucağında torunuyla imzaladı. Anlaşmaya Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı imza koydu.

BM Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle imzaya açılan Paris İklim Anlaşması'nı ABD adına imzalayan Kerry, imzanın atıldığı Genel Kurul podyumundaki imza masına kucağında torunuyla geldi.

Kerry iklim anlaşmasını kucağında torunuyla imzaladı

DÜNYAYI EN ÇOK KİRLETEN ÜLKELER İLK KEZ ANLAŞTI

Dünyaya en fazla sera gazı yayan ülkelerden biri olan ABD'nin, diğer en fazla kirletici ülkeler Çin, Avrupa ve Hindistan'la birlikte iklim konusunda ilk defa bir anlaşmaya imza koyması İklim Değişimi konusunda tarihi ve bugüne kadar atılmış en büyük adımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Kerry iklim anlaşmasını kucağında torunuyla imzaladı

2015 Aralık ayında 196 ülkenin uzlaşmaya vardığı İklim Anlaşması'nı bugün içinde 171 ülkenin imza atması beklenirken, anlaşmaya Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı imza koydu.

Törende Filistin adına ise Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 6. ülke olarak anlaşmaya imza attı. 

Paris'te Aralık 2015'te gerçekleşen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) 196 ülke, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılmasını içeren metin üzerinde anlaşma sağlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.