Kerry'den Mübarek'e Çağrı 'Görevi bırak'

Kerry'den Mübarek'e Çağrı 'Görevi bırak'

ABD’li senatör John Kerry, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in görevini bırakması çağrısında bulundu. John Kerry, Mübarek’in görevini resmen bırakması çağrısında bulunan en üst düzeyde ABD’li politikacı oldu.

New York Times gazesine Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendiren ABD’nin Demokrat Parti Massacchusetts  Senatörü ve 2004 Başkan adayı John Kerry, ne Mübarek’in ne de oğlunun Mısır’da Eylül ayında yapılacak seçimlere katılmaması gerektiğini söyledi.

Mübarek’in artık uygun bir şekilde kenara çekilmeyi kabul etmesi gerektiğini belirten Kerry, ABD’nin de artık Mübarek sonrası döneme odaklanması gerektiğini yazdı.

Beyaz Saray’a yakınlığı ile bilinen John Kerry’nin görüşleri hükümetin resmi görüşüne de yakın olduğu anlamına gelebilir.

Mübarek’in demokratik seçimler sözü vermesinin de iktidarda kalması için yetersiz olduğunu belirten Kerry, “En önemli adımı, ne kendisinin ne de oğlunun bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasıdır.” dedi.

Bu arada Kerry, ABD’nin Mısır’a her yıl yaptığı yardımların da artık orduya değil Mısır halkına yansıması gerektiğine işaret etti.

Etiketler :