"Kesin Bilgi Verecek..."

"Kesin Bilgi Verecek..."

Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'dan gündemi sarsacak açıklama

Taraf'a konuşan Baba Arslan, “Oğlum, bombalarla ve cinayetle ilgili kesin bilgi verecek. Bunlar çok ses getirecek” dedi.

Oğlunda son üç aydır düzelme gözlediğini belirten baba Arslan, Taraf'a şunları söyledi: “Hatta bir ay kadar önce mahkeme başkanına dilekçe verdim. Güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedim. Daha sonra cezaevi yetkilileriyle konuştuğumda tedbirlerin arttırıldığını gördüm. Çevresindeki gardiyan sayısı arttırılmış. Duruşmaya getirilip götürülürken daha dikkatli davranılıyor.” Alparslan Arslan'daki bu gelişmenin ailesini çok mutlu ettiğini söyleyen Arslan,

“Daha önce yüzümüze bile bakmazken şimdi selam bile veriyor. Zaman zaman duruşma aralarında görüşüyoruz. Görüşe gidiyoruz” dedi. Alparslan Arslan'ın Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediğini hatırlatan Arslan, “Bombalarla ve cinayetle ilgili önceki ifadelerinden farklı olarak kesin bilgiler vereceğini bekliyorum. Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları kimden aldığı bilgisini verecek. Bazı şeyleri konuşacak artık.Danıştaycinayetinde Alparslan'dan başka biri var. O kamera görüntüleri daha çıkmadı ortaya. Daha önce duruşmada verdiği ifadelerde 1.80 boylarında esmer birinden bahsetti. Bu ifadesi önemli” dedi.

“Yeni bilgiler verdiği zaman oğluma ne olacak” diye soran Arslan, oğlunun güvenliğinden endişe ettiğini, bu konuda bazı girişimlerde bulunacağını söyledi.

'PİŞMANIM' DEMİŞTİ


Silivri'de görülen BirinciErgenekonDavası'nda konuşan tutuklu sanık Alparslan Arslan, “Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet'e atılan el bombalarından dolayı pişmanım. Mustafa Bey'in (Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin) rahmetli olmasından dolayı üzgünüm. Devletimi yıkma düşüncem yoktu. İşlediğim suçlardan dolayı vatandaş olarak pişmanım. Teker teker ifade etmem gerekiyorsa ifade ederim.TürkiyeCumhuriyeti Devleti kanunlarına karşı hiçbir şey söylemek istemediğim halde baskı altında öyle ifadeler verdim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunları söylemek zorunda bırakıldım” demişti.Taraf

Etiketler :