KESK meydana inemedi

KESK meydana inemedi

Valilik eymlem yaptırmamakta kararlı. KESK üyeleri Ankara'ya girmekte zorlanıyor. Yürüyüşe kesinlikle izin verilmeyeceği duyuruldu.

İzmir'de polis KESK üyelerine sert müdahalede bulundu. Eylemcilere biber gazı, boya ve su sıkıldı.

ESKİŞEHİR’den 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla otobüslerle Ankara’ya gitmek isteyen memurlara polisler izin vermedi. Tren garına gelen memurlar Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Ankara’ya hareket etti.

TOKAT’ta Ankara’daki eyleme gitmeleri engellenen Eğitim-Sen üyeleri, AK Parti İl Başkanlığını önüne siyah çelenk bırakıp oturma eylemi yaptıKESK meydana inemedi

KESK'in Ankara'da düzenleyeceği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durduruldu. Ankara Valiliği eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından otobüslerin Başkent'e girmelerine izin verildi.

Ankara Valiliği şehir girişlerinde önlem aldı, Türkiye'Nin dört bir yanından gelen KESK eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemişti. Ancak gerginlik tırmanınca jandarma önce kimlik kontrolü yaptı, ardından ise otobüslerin kente girişine izin verdi.

Ankara'da bulunan KESK üyeleri, kentin iki noktasında buluşmaya başladı. Bir grup Celal Bayar Bulvarı'nda, diğer grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda toplandı.

ANKARA'YA GİDEMEYİNCE ÇADIR KURDULAR

KIRKLARELİ'nde 4+4+4 eğitim teklifini protesto eden Eğitim - Sen üyesi bir grup, kent merkezindeki Anıt Park'ta çadır kurarak 2 günlük grev başlattı.KESK tarafından Ankara'da düzenlenecek eyleme katılmak için dün akşam yola çıkmak isteyen ancak polis engeline takılan Eğitim - Sen üyesi yaklaşık 20 kişi, sabah saatlerinde ellerindeki bayrak ve pankartlarla Karakaş Mahallesi'ndeki Anıt Park'a geldi. Park içerisine çadır kuran grup, 2 günlük grev başlattı. Polis, grubu uzaktan izledi. Grup üyeleri sesli ve yazılı açıklamalarla 2 gün boyunca çadırda kalarak seslerini duyurmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

İZMİR'DE ARBEDE ÇIKTI

İZMİR Konak Meydanı’nda toplanıp 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek isteyen grupla, polis arasında arbede çıktı.

Konak Meydanı’nda toplanıp Karşıyaka’dan vapurlarla gelenlerle buluşmak isteyen KESK üyesi yaklaşık 300 kişiye polis izin vermedi. Çıkan arbedede, polis Toplumsal Müdahale (TOMA) araçlarından grubun üzerine su ve biber gazı sıktı. Gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirilirken, arbedenin ardından grupla polisler arasındaki görüşmenin devam ettiği öğrenildi.

Dün, gece de, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp Ankara’daki protesto eylemine gitmek isteyen gruba, polis tarafından izin verilmemişti.

EYLEM YARIN AKŞAMA KADAR SÜRECEK

+4+4 eğitim modeli ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto etmek için alanlara inen KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyeleri Ankara Eğitim-Sen 1 ve 2 nolu şubelerinin önünde eylemlerine devam ediyor. Eğitim-Sen’liler Ankara dışından Kızılay’a hareket eden kortejlerle buluşarak eylemlerini sürdürmeyi planlıyor.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yaptığı açıklamada bu sabah başlayan eylemin yarın akşama kadar devam edeceğini belirterek, şehir dışından gelecek KESK’lilerle de Kızılay’da buluşarak eylemlerini yapacaklarını söyledi. Tombul dün akşamdan itibaren eylem için Ankara’ya doğru yola çıkan araçların engellendiklerini ifade ederken, “Bunlar sonra yaşanacakların sorumluluğu İçişleri Bakanlığı’nındır” dedi. Tombul’un açıklamasının ardından eylemciler, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Çocuk İşçililere Hayır, Çocuk Gelinlere Hayır” “Baskılar Bizi Yıldıramaz” şeklinde sloganlar attı. KESK’in 4+4+4’ü protesto eylemine, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Hüseyin Aygün ile Musa Çam da destek veriyor. Çam, ANKA’ya yaptığı açıklamada “AKP’nin dayattığı 4+4+4 eğitim yasasına karşı KESK’in başlattığı mücadeleyle dayanışma için buradayız. AKP’nin dayatmalarına ve faşizme kaşı mücadele edeceğiz” dedi. Aygün de, 4+4+4’ün hukuksuz bir karar olduğunu söyleyerek, “Ulusal bir yasa hakkında görüş belirtmemizden daha doğal ne olabilir ki. Toplumda da, Meclis'te de konuşma ortamı yok. AKP’nin politikası susturma üzerine kurulu” diye konuştu.

ADANA'DA GÖZALTI

KESK’in Ankara’da düzenleyeceği 4+4+4 eylemi için, Adana’dan yola çıkarken, gözaltına alınan Eğitim-Sen üyelerinden 74’ü Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bunlar arasında Eğitim-Sen eski Başkanı Güven Boğa, telefonla verdiği bilgide 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na muhalefet ve kamu görevlisinin görevini kapmasına engelleme suçlamasıyla gözaltına alındıklarını belirterek, "İlk etapta 90 kişi gözaltına alındık, daha sonra 16 arkadaşımız serbest bırakıldı. 74 kişi halen gözaltındayız. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde polis otobüsü içerisinde tutuluyoruz. Her birimize 82 lira olmak üzere toplam 6 bin 68 lira para cezası kesildi" dedi.

ŞANLIURFA'DA OTURMA EYLEMİ

EĞİTİMDE getirilmek istenen 4+4+4 kesintili sistemini protesto etmek üzere Ankara’ya gitme isteklerine olumsuz yanıt verilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri; Şanlıurfa ile Viranşehir İlçesi’nde, protesto amaçlı oturma eylemi düzenledi
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.