Keşmir Cumhurbaşkanı: Van’a kanımızı getirdik!

Keşmir Cumhurbaşkanı: Van’a kanımızı getirdik!

Azad Janbu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Sardar Yaqoob Ahmed Khan ve beraberindeki heyet Van ve Erciş’te hayatını kaybedenlere taziye ziyaretinde bulunmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Van’a geldi.

Azad Janbu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Sardar Yaqoob Ahmed Khan ve beraberindeki heyet sabah saatlerinde İstanbul’a geldi.

Havaalanında vali yardımcısı Ahmet Aydın ve İnsani Yardım Vakfı İHH yetkilileri tarafından karşılanan cumhurbaşkanı, daha sonra Van’a hareket etti.

Atatürk Havalimanı’nda kısa bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Ahmed Khan, 2005 yılında yaşadıkları sel felaketi nedeniyle Türkiye’den gelen yardımların ve ekiplerin kendilerini yalnız bırakmadığını, gerek hükümet ve gerekse de sivil toplum kuruluşlarının çabaları sonucu yaralarını kısa sürede sardıklarını ifade ederek:

''Biz de bugün Van ve Ercişli kardeşlerimizin yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve Kardeş Pakistan ve Keşmir halkının selamlarını iletmek üzere buradayız. Üç gün boyunca hem deprem bölgesindeki çalışmaları inceleyeceğiz, hem de depremde vefat eden ve yaralanan kardeşlerimizin evlerini ziyaret ederek onlara moral vereceğiz'' diye konuştu.

Konuk Cumhurbaşkanı, Keşmir'de 2005 yılnda meydna gelen ve oninlerce insanı hayatıı kaybettiği depremde Türkiye’den başta İHH olmak üzere sivil toplumun kendilerini yalnız bırakmadığını, ziyaretlerinin de aynı zamanda bölgede çalışan STK’lara”da moral ziyareti taşıyacağını da ifade etti.

Gönderdikleri çadırı gördü

Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki İHH heyetini Van Ferit Melen Havaalanında Van vali yardımcısı Halil Berk karşıladı.

Van Havaalanı yanında çeşitli dünya ülkelerinden gelen çadırları inceleyen Cumhurbaşkanı Ahmed Khan burada Pakistan’dan gönderdikleri çadırı görünce oldukça duygusallaştı. Daha sonra, Van Kriz Merkezi’ne geçerek Vali Münir Karaloğlu’ndan brifing aldılar.

Vali Karaloğlu ziyaretten duyduklarımemnuniyeti dile getirerek, ziyaretinizde moral bulduk dedi. Keşmir Cumhurbaşkanı Sardar Yaqoob Ahmed Khan , Pakistan Başbakanı ve Cumhurbaşkanı’nın ve halkının selamlarını getirdiğini, Keşmir olarak bu dar günde Türkiye ve Van’ın yanında olmak istediklerini ifade ederek, yardımlarla birlikte Van’a kanımızı da getirdik dedi.

Akşam Van’daki çeşitli stk ve gazetecilerle görüş alışverişinde bulunan Cumhurbaşkanı sabahleyin Erciş’e geçerek kan bağışında bulunacak ve İHH ekipler i ile birlikte yardım dağıtacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.