Kıbrıs Türkleri Tarafsız Bölge'de kapıştı

Kıbrıs Türkleri Tarafsız Bölge'de kapıştı

CNN Türk bu kez Kıbrıslı Türklerin tartışmasıyla karıştı. Kıbrıslı sendikacı ve gazeteci Tarafsız Bölge'de kapıştı...

CNN Türk ekranları bu kez Kıbrıs Türklerinin kavgasına sahne oldu. Kıbrıslı Türkler, Tarafsız Bölge'de adada patlayan Türkiye muhalefetini tartıştı. 

Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan sert bir muhalefetin patlamasıyla gözlerin çevrildiği Kıbrıs'taki gelişmeler Tarafsız Bölge'de tartışmaya açıldı. Programa Kıbrıslı katılımcıların kavgası damga vurdu. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'ndan Şener Erçil'in adadaki Türkiyeli bürokratların köy muhtarlarına kadar her konuda karar verdiğini söyledi. Kıbrıs Volkan gazetesinin baş yazarı olan Sebahattin İsmail, Erçil'i yalan söylemekle suçladı. 'Biz kendimizi yönetmek istiyoruz' diyen Erçil'in sözleri programın İsmail'in tepkisini çekince ortalık karıştı. 

İşte o anlar:



 
“Türkiye ne seni ne paranı ne memurunu istiyoruz” şeklindeki pankartı Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası üyelerinin açtığını ve bunun hesabı nı vermekte bir sıkıntıları olmadığını söyleyen Elcil, “Biz bir toplumsak buna herkesin saygı duyması gerekir, biz para alarak emir alarak yaşamak istemiyoruz” dedi.Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil “Esir olmak istemiyoruz, bizim kendi kendimizi yönetecek potansiyelimiz vardır. Şeklinde bir gazete ilanı verdiklerini ve 3.5 yıl süren dava sonrasında beraat ettiklerini belirterek” Biz Türkiye ile ilişkilerin karşılıklı saygıya dayalı olarak bir ilişkinin sürmesinden yanayız. Şu anki ilişki bir tarafın buyuran bir tarafın emir alan dayatma ilişkisidir. Bu kabul edilemez. Biz bağımsız bir devlet isek bunu herkesin saygı duyması gerekir” dedi.

Elcil, para alanın emir de alacağını bu nedenle ilişkilerin karşılıklı eşitlik ilkesine dayalı olarak kurulmasını istediklerini söyledi. Türkiye’nin parasını sevenlerin olduğunu söyleyen Elcil” Biz Türkiye’nin parasını değil insanını halkını seviyoruz” dedi. Erdoğan tepki koyacak diye fikirlerinden düşüncelerinden geri durmalarının söz konusu olmayacağını söyleyen Elcil “Demokratik bir ülkede yaşıyorsak zorla birinin parasını almak zorunda değiliz. Zorla birinin memurunun süreci yönetmesini de kabul etmek zorunda değiliz.” Dedi. Erdoğan’ın Kıbrıs’lı Türklere ve mitinge katılan 50 bin kişiye “Besleme” dediğini savunan Elcil’in sözlerine tepki gösteren Kıbrıslı gazeteci Sebahattin İsmail, KKTC’de düzenlenen mitingden bir gün önce Rum tarafına geçtiğini ve Rum lider Hristofyasla görüştüğünü söyledi. İsmail, miting için hazırlanan pankartlarda Türkiye için başlangıçta hiçbirşey bulunmadığını Elcil’in Hristofyas görüşmesinden sonra farklı pankartların ortaya çıktığını savundu.
Sebahattin İsmail, Başbakan Erdoğan’ın sözünün bu sendika tarafından çarptırılarak tüm KKTC’lilere söylenmiş gibi gösterildiğini oysa Başbakan’ın bu sözleri mitingi düzenleyen ve Türkiye aleyhtarı olan gruba yönelik olduğunu ortaya koyduklarını söyledi.

Programda Sebahattin İsmail, Türkiye’ye tenezzül etmeyen Şener Elcil ve benzeri düşüncedekilerin Türkiye’den gelen parayı almamaları ya da aldıkları parayı bir hayır kurumuna yatırmalarını istemesi üzerine Elcil ile Sebahattin İsmail arasında tartışma farklı bir boyuta taşındı.

Şener Elcil, Türkiye'nin KKTC'ye verdiği paraya karşılık KKTC'yi büyük bir borca soktuğunu ve KKTC'yi kendi kendine yetemez hale getirmekle suçladı. İşte o tartışmanın en gergin anları
 

Etiketler :