Kıdem tazminatı fonu rafa kalktı

Kıdem tazminatı fonu rafa kalktı

Başbakan Erdoğan, uzun süredir tartışılan kıdem tazminatı fonunda mutabakat sağlanamadığı için ‘Çalışmayı bekletin’ talimatı verdi. Gelişmeyi Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, twitter hesabından işçilere duyurdu.

BAŞBAKAN FON TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Kıdem tazminatının, işçi ve işverenden kesilecek primlerle oluşacak bir fondan ödenmesini öngören düzenlemede uzlaşma sağlanamayınca, Başbakan Recep Erdoğan ‘Çalışmayı bekletin’ talimatı verdi. Gelişmeyi, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, twitter hesabından şöyle duyurdu: “Çalışma Bakanı Faruk Çelik’le yaptığım görüşmede, Sayın Bakan, son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakan’ın ‘kıdem tazminatı konusunun gündemlerinde olmadığını bu konunun artık kapatılması gerektiğini’ söylediğini iletti. Bu kararın tüm işçilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

STAR’a konuşan Kavlak, sendikaların toplu sözleşmede yetkilendirilmelerine ilişkin yasa çıkmadığı için 250 bine yakın işçinin toplu sözleşmelerinin yapılamadığını, bu konuyu görüşmek üzere Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ettiğini belirterek “Bu bilgiyi Sayın Bakan verdi. Sayın Başbakan’ın Bakanlar Kurulu’nda ‘Gündemimizden kıdem tazminatını çıkartın’ diye bir söylemi olmuş. Ondan bahsetti. İyi bir gelişme olduğunu söyledi. Ben de kendisine bunun bayram öncesinde bir müjde olduğunu, facebook ve twitter’dan da arkadaşlarımla paylaşacağımı, bir mahsuru olup olmadığını sordum. O da onayladı” dedi.

Başbakan’a teşekkür edeceğiz

Kavlak “Başbakan Erdoğan hep ‘mutabakat sağlanmadan kıdem tazminatını gündeme getirmeyeceğini’ söylemişti. İşçilerin bu kadar duyarlı, bu kadar hassasiyetle üzerinde durduğu bir konuda Başbakan’ın da hassasiyet göstermesinden dolayı, her kötü yapılan şeyi nasıl eleştiriyorsak iyi yapılan şeyleri de takdir edip teşekkür edeceğiz” diye konuştu.

İŞÇİLER ÖNERİYİ BEĞENMEMİŞTİ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, sosyal taraflarla görüşmeden hiçbir adım atmayacağız’ dediği kıdem tazminatı fonunda işçi ve işveren kesimi getirilen yenilikler üzerinde anlaşamadı. İşçilerin ‘genel grev’ sebebi saydığı ve rafa kalkan kıdem tazminatı fonu işçilerin 1 ay bile çalışmaları halinde bile kıdem tazminatı almalarını öngürüyor. Bakan Faruk Çelik, geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Türkiye’de çalışanların sadece yüzde 10’unun kıdem tazminatından faydalandığını söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.