Kılıç "Herkes aday olabiliyor"

Kılıç "Herkes aday olabiliyor"

Saadet Partisi'nin kongreye götürecek 3 kişilik ekip 1 ay içinde yeni kongre yapacaklarını söyledi.

Saadet Partisi'nin mahkeme kararıyla kongreye götürecek 3 kişilik ekipte yer alan Hasan Bitmez ve Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, 1 ay içinde yeni kongre yapacaklarını söyledi. İki isim de yeni kongrede Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve Fatih Erbakan olmak üzere herkesin aday olabileceğini belirtti. Bitmez, kongre heyeti olarak henüz Necmettin Erbakan ile görüşmediklerini ifade etti.

Kayyum'a devredilen SP yönetimine ilişkin ve bundan sonraki süreci Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Hasan Bitmez, bundan sonraki sürecin milli görüş camiası ve partiye hayırlı olmasını diledi. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından kongre çağrı heyeti olarak belirlenen Mustafa Kamalak, Şerafettin Kılıç ve kendisinin kongrenin yeri ve tarihini belirleyeceklerini vurgulayan Bitmez, "Delege listesini düzenleyip son seçilmiş haliyle seçim kuruluna başvuracaklarını ardından delegeleri kongreye davet edeceğiz. Seçim Kurulu'na kongrenin yapılmasından 15 gün önce müracaat edilmesi gerekiyor. Hazırlık ve yer tespiti ile yaklaşık 3 hafta ile 1 ay süre içinde bir süre." şeklinde konuştu.

"Kimler aday olur? sorusuna Bitmez, "O konuyla alakalı delegelerle yapılan toplantıda delegelerin tasvibi ne olursa. O konuyla ilgili ne söylense doğru olmaz." cevabını verdi.

"Numan Kurtulmuş'un adaylığının zor olacağı söyleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya Bitmez, "Bütün herkes aday olabilir. Genel başkanımız 2008'den beri genel başkanlığımızı yürütüyor. Şu anda da genel başkanımızdır. Delegelerin kararları çerçevesinde kimin devam edeceği kararlaştırır." değerlendirmesini yaptı.

FATİH ERBAKAN'IN ADAYLIĞI

"Fatih Erbakan'ın adaylığı olabilir mi?" sorusuna da "Saadet Partisi'nin her üyesi yani öyle bir şey söz konusu değil demek bir kişinin hakkını kısıtlamak olur. O konuya girmek uygun değil." dedi. Bitmez, Erbakan hocayla kararı henüz görüşmediklerini belirtti.

İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç ise karar açıklanacak beklentisiyle Ankara'ya geldiğini belirtti. Kararın bin 250 delegenin beklediği bir karar olduğunu savunan Kılıç, "Geçen haftadan intibalarımız bugün karar verilebileceği noktasındaydı. Biz de burada hazır olmak istedik. Diğer üç arkadaşımızda mahkeme salonundaydı. Hakim beyefendi kararı yüzümüze tebliğ etmiş oldu. Bizden de söz aldı. Bu şekilde görevlendirme sonuçlandı." değerlendirmesini yaptı.

Kararın kongreye çağrı heyeti olduğunu ve kayyum olmadığını ifade eden Kılıç, bu heyetin bin 250 delegesiyle birlikte kongreye davet edeceğini dile getirdi. Sürecin siyasi tarihte ilk olmasına "Her şeyin bir ilki var. Bu da bir ilktir. Bu saadet camiasının arzusu ve talebidir. Biz hiç böyle bir şeye alışkın değiliz. Her ne kadar iki kez buna benzer bir şey yaşanmışsa da biz bu tür bir şeyin içinde olmadık. Bundan sonra da olmayacağız." yorumunu yapan Kılıç, kongrenin aslında bozulanı tamir ve yıkılanı yapma kongresi olduğunu belirtti.

Kurtulmuş'un aday olup olmayacağına yönelik soruya Kılıç, reşit olan seçme ve seçilme yaşında olan herkesin aday olabileceğine işaret etti.

Etiketler :