Kılıçdaroğlu 180 derece döndü

Kılıçdaroğlu 180 derece döndü

Dersim isyanıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i istifaya çağıran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu geri adım attı.

AK Parti ve DTP'yi CHP'ye karşı işbirliği yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "CHP'de AKP'deki gibi biat kültürü yoktur." dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Kılıçdaroğlu, CHP'lileri, uyanık olmaya ve tahriklere kapılmamaya çağırdı.

CHP'nin "yandaş medya ittifakının haksız saldırısı altında" olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "CHP'nin tüzel kişiliğine yönelik bu sistemli saldırının temel amacının, AK Parti'nin, tüm yurtta yarattığı korku ve sindirme operasyonunun gizlenmek istenmesidir." ifadesini kullandı.

Bu operasyonun, dış dinamiklerin desteğiyle yürütüldüğünün açıkça ortada olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Irk ve din siyasetine odaklı AKP-DTP ittifakının gerçek yüzünü biz CHP'liler çok iyi biliyoruz. Türkiye'de yaşanan ağır sorunların çözümsüzlüğü içinde CHP'nin kurumsal kimliğine saldırarak çıkış yolu arayan AKP ve yandaş medya, halkın gerçekleri görmesini asla engelleyemeyecektir. CHP geleneğinde AKP'deki gibi biat kültürü yoktur. Biat kültürünü içselleştirmiş olanlar bunu anlayamazlar. CHP'liler ve yurtseverler düşüncelerini özgürce açıklarken, AKP-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyeceklerdir."

Etiketler :