Kılıçdaroğlu Alevi Ama....

Kılıçdaroğlu Alevi Ama....

Bakan Çelik, “Anamuhalefet bu konunun içeriğini, özünü bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu aslında Alevi asıllı ama bu konunun Türkiye açısından önemini çok sağlıklı kavradığı kanaatinde değilim."

Faruk Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevilerin sorunlarına yaklaşımını eleştirdi. AK Partinin Roman aday gösterebileceğini söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti'nin seçimlerde Roman Milletvekili adayı gösterebileceğini kaydederek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevilerin sorunlarına yaklaşımını eleştirdi.

Faruk Çelik, TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Sudan’ın en fakir bölgelerinden Güney Darfur’un başkenti Nyala’da yapılacak 150 yataklı hastanenin temel atma töreni için geldiği Hartum’da gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

İSTİSMAR BİTECEK’

“Alevi Açılımı” projesiyle ilgili olarak, değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, şunları söyledi:
“Alevi açılımı çok dikkatli götürdüğümüz bir konuydu. Bugün dışarıda Aleviliği tanımlamaya çalışanlar ve bu konuyu istismar eden belli kesimlerden bahsediyorum. Alevilik diye bir şey vardır. Bu olduğu için biz hükümet olarak bu konuyu gündeme getirdik. Oy avcılığı yaparak o cenahı istismar etme dönemi geride kaldı. Hz. Ali’nin yolunda olanlar belirgin hale gelecek. Türkiye’deki Alevilerin büyük çoğunluğu Hz. Ali’nin yolunda olanlardır. Çok az bir kesimi de bu hissiyatı örgütlenme yoluyla istismar ediyor.”

CHP ÖZÜNÜ BİLMİYOR

Bakan Çelik, CHP’nin Alevi açılımına karşı izlediği politikayı da şöyle eleştirdi:
Anamuhalefet bu konunun içeriğini, özünü bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu aslında Alevi asıllı ama bu konunun Türkiye açısından önemini çok sağlıklı kavradığı kanaatinde değilim. Yüzeysel bir değerlendirme yaptıklarını görüyorum. Parti programlarında ve seçim beyannamelerinde, çok farklı cümleler var. Bugün kullandıkları cümleler çok farklı. Bu konu politik yaklaşımlarla çözülecek bir konu değildir. Bilimsel ve teolojik açıdan yaklaşılması gerekiyor.”

ROMAN VEKİL


AK Parti’den aday olmak isteyen Alevi kökenli sayısında artış olduğunu belirten Çelik, “Şu anda 3 milletvekilimiz var. Artabilir de. Alevi arkadaşlarımız aday olurlarsa biz memnun oluruz. Roman milletvekili de olabilir. Romanların hakları ilk kez bu hükümet tarafından ele alındı. Onları temsilen birisinin olması, kendi sorunlarını dile getirmesi iyi olur” dedi.

Etiketler :